Vágólapra másolva!
Egy héttel május 2., harmincadik születésnapja után David Beckham hatalmas bulival ünnepelt. A partit hétfőről keddre virradó éjszaka Victoria, a Real Madrid csillagának felesége szervezte az egyik legelegánsabb madridi szórakozóhelyen, a Buddha del Mar elnevezésű bárban. A hajnalig tartó dáridón mindenki ott volt, aki számít, csupán Elton John mentette ki magát - őt viszont vőlegénye, David Furnish képviselte.

Vasárnap és hétfőn pihenőt kapott a Madrid játékoskerete, és kedden - Vanderlei Luxemburgo edző ötvenharmadik születésnapján - is csak könnyű délutáni "lötyögés" szerepelt a programban, hétfőn éjjel tehát kezdődhetett az ünneplés.

A partit természetesen Victoria rendezte, potom 750 000 eurós (190 millió forint) költséggel. A tortát - amelyen 30 gyertya várta arra, hogy az ünnepelt egyetlen fújással eloltsa azokat - angol csokiból készítették, s miközben Beckham elfújta azokat, egy hatalmas kivetítőn összeállítást sugároztak a játékos legszebb góljaiból.

Szinte senki sem hiányzott a bankettről. Eljött a Madrid teljes csapata - feleségestül -, kivéve Raúlt, Zidane-t, Portillót, Gutit és Raúl Bravót. Ronaldo egyedül jelent meg, Luxemburgo mester pedig a lánya társaságában. Gravesen azzal lógott ki a sorból, hogy ő taxival érkezett, a többiek saját luxusautójukon. Elsőnek Figo lépett a terembe, jókora feltűnést keltve csodaszép felesége, Helen oldalán.

David szülei, nővére, anyósa és apósa is eljöttek Londonból, továbbá Elle McPherson topmodell - a házaspár barátja -, a színésznő Liz Hurley, az ex-Spice Girl Geri Helliwell, s még Elton John is képviseltette magát, mivel nem tudta tiszteletét tenni - vőlegénye, David Furnish révén.

David fekete szerelésben volt, Victoria hófehér topot és spanyolos szoknyát viselt. A három gyermek - Brooklyn, Romeo és az újszülött Cruz - otthon aludt a bébiszitter felügyelete alatt, miközben London legjobb DJ-je, a Radio 1 sztárja, Spoony szolgáltatta a zenét. A tortán kívül azért mást is kapott David szerető hitvesétől: egy tizenötezer fontot (hatmillió forint) érő arany karórát.

A gyermekekre pedig már nem Abbie Gibson vigyázott. A korábbi dada ugyanis annak idején jó pénzért kitálalt a News of the Worldnek arról, hogy micsoda veszekedések zajlottak a Beckham-házban David és Victoria között...

Ch. Gáll András