Vágólapra másolva!
Egyik Bajnokok Ligája-indulásra pályázó csapat sem tudott nyerni a Bundesliga 33. fordulójában, így az utolsó játéknap dönti el, hogy alakul a végső sorrend a már bajnok Bayern München mögött. A Schalke hazai pályán kapott ki a Dortmundtól, a Stuttgart a már biztos kieső Bochum otthonában szenvedett vereséget, míg a Hertha csak döntetlenre volt képes Mönchengladbachban.   

A Schalkénak és a Dortmundnak is győzelemre volt szüksége célja eléréséhez, előbbi esetében a BL-, míg utóbbinál az UEFA-kupa-indulást érő hely megtartásához, illetve megszerzéséhez. Ennek megfelelően izgalmas, jó iramú első félidőt láthatott a AufSchalke-aréna közönsége.

A 16. percben Rosicky szöglete után Kehl fejesgóllal szerzett vezetést, két perc múlva Lincoln passzából Waldoch ugyancsak a fejét használva egyenlített. A félidő hátralévő része leginkább Weidenfeller kapusról szólt, aki barvúrt bravúrra halmozva szinte megbabonázta Aíltonékat. A játékrész vége előtt a gelsenkircheni védelem bizonytalanságát és a jószerencsét kihasználva Ricken ismét előnyhöz juttatta a vendégeket.

A szünet kevés átütőerő volt Schalke játékban az egyenlítéshez, a hazaiak csak a 70. perc környékén tértek magukhoz, de sem Hanke, sem pedig Lincoln nem tudott túljárni a továbbra is kegyelmi állapotban védő Weidenfeller eszén. A 82. percben Vermant 25 méterről majdnem kettétörte a keresztlécet, majd pár perc múlva Metzelder előzte meg a tiszta gólhelyzetbe került Lincolnt, aki a meccs záróakkordjaként az utolsó pontmentési esélyt is elpuskázta. Megszakadt tehát a Schalke 14 meccses - történetének leghosszabb - veretlénségi sorozata a Borussiával szemben, amely viszont győzelmével a Leverkusen és a Hamburg mellett továbbra is reménykedhet az UEFA-kupa-részvétel kiharcolásában.

Nem tudta kihasználni a Schalke botlását a Stuttgart, amely 2-0-ra kikapott a győzelme ellenére biztos kiesővé vált Bochum otthonában, s nem lehet maradéktlalanul boldog a Hertha BSC sem, amely csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes Mönchengladbach pályáján. Sokáig úgy tűnt, hogy a Werder is a Stuttgartéhoz hasonló sorsra juthat, hiszen félidőben a már korábban kiesett Freiburg 1-0-ra vezetett Brémában, ám Micoudék a második játékrészben berámoltak egy négyest a sereghajtó hálójába.

A Bayern München a Nürnberg elleni 6-3-as gálával ünnpelte bajnoki címét és búcsúzott az Olimpiai Stadiontól.

Ami a magyarokat illeti, Lisztes Krisztián és Dárdai Pál ezúttal nem jutott szóhoz, Szabics Imre az első félidőben csereként lépett pályára, míg a mainzi Bódog Tamás végigjátszotta a Kaiserslautern elleni győztes találkozót.

Bundesliga, 33. forduló:
Bayern München - 1. FC Nürnberg 6-3 (5-0)
gól:
Pizarro (8.), Ballack (24.), Makaay (31., 41., a másodikat 11-esből), Deisler (44., 78.), illetve Demichelis (52. - öngól), Slovak (80., 83.)

VfL Bochum - VfB Stuttgart 2-0 (0-0)
gól:
Misimovic (60.), Lokvenc (71.)

Hannover 96 - Hamburger SV 2-1 (1-1)
gól:
Benjamin (13.), Barnetta (87.), illetve Stajner (43.)

Hansa Rostock - Arminia Bielefeld 1-1 (1-1)
gól:
Rasmussen (27. - 11-esből), illetve Küntzel (21.)

FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern 3-2 (1-1)
gól:
Abel (28., 47.), Noveski (57.), illetve Amanatidisz (35.), Jancker (86.)

Bor. Mönchengladbach - Hertha BSC 0-0

FC Schalke 04 - Borussia Dortmund 1-2 (1-2)
gól:
Waldoch (19.), illetve Kehl (17.), Ricken (43.)

Werder Bremen - SC Freiburg 4-1 (0-1)
gól:
Micoud (48., 92.), Borowski (49., 53.), illetve Coulibaly (23.)
kiállítva: Olajengbesi (Freiburg, 82.)

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2-2 (2-0)
gól:
Karhan (24.), Brdaric (30.), illetve Franca (61.), Bierofka (86.)

Német versenyfutás a dobogóérthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050513gera.html?pIdx=2