Vágólapra másolva!
A végéhez közelednek az európai bajnokságok, az angoloknál például az utolsó játéknapra került sor, de a Serie A kivételével már mindenhol eldőlt a bajnoki arany sorsa. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem voltak izgalmas mérkőzések, a csatársorba például csak mesterhármassal lehetett bekerülni.
Roman Weidenfeller (német. Borussia Dortmund): A dortmundi gárda évek óta képtelen volt nyerni a helyi riválisnak számító Schalke ellen, azonban most végre megtört ez a negatív sorozat, ráadásul a gelsenkircheniek otthonában. A 2-1-es győzelemmel végetért találkozó főhőse a BVB kapusa, Wiedenfeller volt, aki már hetek óta kiváló formában véd, és most is bravúrt bravúrra halmozott.
Matthias Abel (német, FSV Mainz): A Mainz már hetekkel korábban bebiztosította bennmaradását, így az 1. FC Kaiserslautern elleni hazai bajnoki az ünneplés jegyében telt el, főleg, hogy a csapat megnyerte a találkozót. Különösen fontos volt ez a diadal a jobbhátvéd Abel számára, aki annak idején Kaiserslauternben kezdte pályafutását, de ott nem tartottak igényt rá - most góllal állt bosszút mellőzéséért.Luizao (brazil, Benfica): A lisszaboni gárda 11 évvel ezelőtt tudott utoljára bajnoki címet nyerni hazájában, így a csapat hívei alaposan kiéheztek az aranyra - és a városi rivális Sporting CP legyőzésével meglehetősen közel került ehhez a gárda. A rangadó egyetlen találatát a brazil középhátvéd, Luizao érte el, akit azonban nem csak a gólja miatt választottak meg a mérkőzés legjobbjának.Cris (brazil, Olympique Lyon): A lyoniak lazíthattak volna a Girondins Bordeaux elleni bajnokin, elvégre bajnoki címüket már egy héttel korábban bebiztosították. Az OL azonban ehelyett fesztivált rendezett, amelynek egyik főszereplője a középhátvéd Cris volt. A bekk a Bordeaux góljánál ugyan hibázott, de ezt a másik kapu előtt két találattal tette jóvá.Ayoze Díaz (spanyol, Racing Santander): A santanderi együttes a hét végén elérte a szezon előtt kitűzött célt, a Getafe elleni győzelemmel végleg bebiztosította bennmaradását. A találkozó külön örömet hozott a csapat fiatal balhátvédje, Ayoze számára, aki pályafutása első élvonalbeli találatát érte el.
Sebastien Deisler (német, Bayern München): A bajorok a hét végén búcsúztak az Olimpiai-stadiontól, hiszen a következő szezonban már a vadonatúj Allianz Arenában játsszák hazai meccseiket, és a búcsú jobban nem is sikerülhetett volna: a Mainz ellen sziporkázott a gárda. A korábban pszichés problémákkal küszködő Deisler is felszabadultan futballozott, amit két gólja is kiválóan jelzett.Generelo (spanyol, Real Zaragoza): A zaragozaiak egy félidő alatt kétgólos hátrányt szedtek össze az RC Deportivo elleni hazai bajnokin, de az aragóniai együttes nem adta fel a küzdelmet, és a második játékrészben sikerült is egyenlítenie. Mindez elsősorban a saját nevelésű középpályás, Generelo érdeme volt, hiszen ő szerezte csapata mindkét gólját.Marius Stankevicius (litván, Brescia): A Serie A-ban az idén elképesztően szorosan alakul a kiesés ellen küzdelem, és a Brescia jelenleg az utolsó előtti helyen áll ugyan, de korántsincs menthetetlen helyzetben. A csapat a hét végén mindenesetre nagyon fontos győzelmet aratott a Bologna ellen, és Stankeviciust a találkozó legjobbjának választották, nem csak győztes gólja miatt.Tim Borowski (német, Werder Bremen): A brémaiak az első félidőben alaposan megijesztették szurkolóikat, hiszen a sereghajtó SC Freiburg ellen hazai pályán kerültek hátrányba, azonban a szünet után a Werder alaposan belehúzott, és végül 4-1-re nyert. Az elsősorban védekező feladatokkal ellátott bal oldali középpályás Borowski három perc alatt kétszer is betalált.
Ernseto Javier Chevantón (uruguayi, AS Monaco): A nagyhercegség csapata a hét végén gólfesztivált rendezett az SC Bastia ellen, és a magabiztos diadal egyik fő letéteményese az uruguayi Chevantón volt. A dél-amerikai focistát a múlt héten sokan kritizálták, azonban a csatár mesterhármassal mutatta meg, hogy nem felejtett el futballozni.John Utaka (nigériai, RC Lens): A francia pontvadászatban a hét végén még egy gólzáporos találkozó volt, amely ugyancsak 5-2-re végződött, és ezen is akadt egy mesterhármas. Az RC Lens nigériai támadója, John Utaka is háromszor volt eredményes, és ezzel már 12-re növelte a szezonban elért találatai számát.