Vágólapra másolva!
Gera Zoltán, a West Bromwich Albion és a magyar labdarúgó-válogatott középpályása kézfejtörést szenvedett klubcsapata vasárnapi bajnoki mérkőzésén, melyen együttese a 2-0-s győzelemmel kivívta a bennmaradást a Premier League-ben.

Gera vasárnap még az első félidőben ütközött az ellenfél kapusával, melynek következtében földre került, s ezt követően a Portsmouth hálóőre véletlenül rálépett a kézfejére. A hétfői tüzetes orvosi vizsgálatok után eldőlt, hogy a játékost meg kell műteni, a beavatkozásra már kedden sor kerül.

"A szünetben, valamint a mérkőzés után is ápolták a kézfejemet, de akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a sérülésemnek. Éjjel a fájdalomtól azonban már nem tudtam aludni, reggel azonnal bementem a kórházba, ahol megállapították, hogy eltört a kézfejem. Még soha életemben nem operáltak, most fekszem először kés alá. Az orvosok azt mondják, hogy a műtét után, délután elhagyhatom a kórházat. Ha nem jön közbe semmilyen komplikáció, akkor ott lehetek a válogatott franciák és az izlandiak ellen készülő keretében" - mondta Gera az ftc.hu-nak.

A magyar válogatott május 31-én, a franciák ellen barátságos mérkőzést, június 4-én, Izlandon pedig világbajnoki selejtezőt játszik.

[origo]/(MTI)