Vágólapra másolva!
A Premier League-ben korábban szebb napokat látott Newcastle United újabb ajánlatot tett Michael Owenért, a Real Madrid angol labdarúgójáért.

A spanyol fővárosba a Liverpooltól átszerződött csatárért akár 25 millió eurót is kész megadni a klub, amelynek az érdeklődése nem új. A téli átigazolási időszakban azonban hiába próbálkozott a megszerzésével, mivel a Realnál akkor leszögezték: Owenen nem kívánnak túladni.

Ráadásul a jelek szerint maga az angol futballista sem szándékozik visszatérni hazájába. Amint azt a Marca című spanyol szaklap írta: Owen sem a Newcastle, sem más angol csapat kedvéért nem hajlandó elhagyni Madridot, ahol köszöni szépen, de nagyon jól érzi magát. Annak ellenére - tehető hozzá -, hogy a királyi gárdában jobbára csak csereként jutott szóhoz az idényben.

A bajnoki ezüstérmes Real Madrid mindeközben közleményben tagadta, hogy sztárlabdarúgókat szerződtetne a Manchester Unitedből. "Levélben közöltük a Manchester Uniteddel, hogy nem érdeklődünk sem Rio Ferdinand, sem más játékos iránt" - szerepel a bajnoki ezüstérmes klub tájékoztatójában.

A spanyol és az angol média az elmúlt napokban Ferdinand mellett Cristiano Ronaldo csapatváltásáról írt. A portugál szélső is a Manchester Unitedet erősíti, s a lapok a Real Madriddal hozták hírbe.

Ryan Giggs és Tim Howard két évvel meghosszabbította szerződését a Manchester Unitednél. A 31 éves walesi szélső így 2008, míg a 26 esztendős amerikai kapus 2009 nyaráig marad az Old Traffordon. Giggs már 13 éve a Vörös Ördögöket erősíti, Howard pedig 2003 júliusában került Manchesterbe.

További átigazolási hírek: a Blackburn Rovers svéd védője, Nils-Eric Johansson az idény végeztével távozik a klubtól. A Chelsea FC francia középpályása, Claude Makelele meghosszabbította szerződését a londoniaknál. Az Everton FC kiszemeltje az AC Milan horvát védője, Dario Simic.

(FOCIVILÁG) / (MTI)