Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szeptemberig kapott haladékot arra, hogy véglegesen elfogadja és alkalmazza is a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) doppingkódexét.

"Amennyiben a FIFA nem lép szeptemberig, minden szervezetnek, így a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is jelezzük, hogy nem hajlandó az együttműködésre. Az pedig nagyon súlyos következményekkel járhat" - mondta Dick Pound elnök a WADA végrehajtó bizottságának torontói ülését követően.

Az ügynökség azért hozta erélyes hangú döntését, mert a FIFA - annak ellenére, hogy tavaly májusban aláírta a kódex alkalmazásáról szóló egyezményt - továbbra is mérlegel doppingesetek között, jóllehet a WADA szabályozásában kikötötte: minden érintettet kétéves eltiltással kell sújtani.

A szervezet azt várja, hogy a nemzetközi futballszövetség legkésőbb szeptemberi, marokkói kongresszusán elfogadja a módosításokat. "Az most teljesen érdektelen, hogy egyetértenek-e a szabályokkal vagy sem, el kell fogadniuk" - mondta ellentmondást nem tűrően Pound.