Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-döntőre készülő Milan hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott a Palermo ellen, ami azt jelenti, hogy a Juventus megszerezte története 28. bajnoki címét, mivel a milánóiak már nem foghatják be a Zebrákat.

Carlo Ancelotti a szerdai, Liverpool elleni BL-döntőt szem előtt tartva a tartalékoknak, illetve az utóbbi időben keveset játszóknak szavazott bizalmat, és a "Milan B" lendületesen kezdett, Crespo előtt adódott az első helyzet, de az argentin csatár éles szögből Guardalben kezébe lőtt.

A nyolcadik percben szerencsés góllal szerzett vezetést a hazai gárda, Rui Costa indított, a menteni igyekvő palermói védő éppen Tomassont hozta helyzetbe, a dán elől azonban kivetődve mentett Guardalban, de érkezett Crespo, akinek lövésébe Tomasson is beleért (Tombolini bírónak itt les miatt kifelé kellett volna szabadrúgást ítélnie), Zaccardo még menthetett volna a gólvonalon, de Serginhót találta telibe, akiről a hálóba pattant a labda.

Rögtön a középkezdés után hasonlóan "tudatos" góllal egyenlítettek a szicíliaiak, Costacurta fejelte haza a labdát, Abbiati azonban kiindult a kapujából, így a veterán védő hazaadási kísérlete a jobb alsóban kötött ki. A 16. percben már egy szépen végigjátszott támadás után került előnybe ismét a piros-fekete brigád, Rui Costa passza után Crespo sarkazott Serginho elé, aki lágyan átpöckölte Guardalben felett a játékszert, ami a bal pipába hullott.

A Palermo nem igazán törte össze magát az egyenlítésért, Tomasson pedig tett róla, hogy kettővel menjen a Milan, Brocchi visszatett labdáját szinte eltörte a dán, de a pattintott löket a jobb sarokban púpozta ki a hálót. Toni fejesénél aztán már Abbiatinak is védenie kellett, hogy maradjon az eredmény, a másik oldalon pedig a kapufa akadályozta meg Brocchit a gólszerzésben.

A második félidőben a Milan visszavett, de így is kényelmesen tartotta az előnyt, sőt Tomasson révén növelhette volna, de a szóló végén a bal kapufa mellett zúgott el a hazai csatár lövése. Aztán két perc alatt egyenlített a vendégcsapat, előbb Toni értékesített egy büntetőt (kétszer kellett belőnie, mert Tombolini visszafújta az elsőt), majd Santana cselezte ki Costacurtát, és a rövid sarokba helyezett. A rózsaszín-feketék góljainak a Palermo-drukkerek mellett a Juventus játékosai és szurkolói örülhettek a legjobban, ezzel a döntetlennel ugyanis eldőlt, hogy bajnok a torinói klub.

Serie A, 37. forduló:
Milan - Palermo 3-3 (3-1)
gól:
Serginho (8., 16.), Tomasson (32.), illetve Costacurta (9., öngól), Toni (76., 11-esből), Santana (78.)

[origo]