Vágólapra másolva!
A bajnok Debrecen kivételével az élmezőny minden tagja győzelemmel zárta az Arany Ászok Ligát, ami azt jelenti, hogy a Ferencváros végzett a második helyen, és ezzel az UEFA-kupában indulhat az ősszel, az MTK fért még fel a dobogóra, az Újpest lett a negyedik, a Győr pedig az ötödik. A ZTE és a Pécs is három pontot szerzett az utolsó fordulóban, előbbi a bajnok Debrecent győzte le, utóbbi pedig az élvonaltól búcsúzó Békéscsabának rúgott egy ötöst. A szintén kiesett Nyíregyháza ikszelt Kaposvárott, a kupagyőztes Sopron pedig Fehérvárról távozott ponttal.

Arany Ászok Liga, 30. forduló
Budapest Honvéd - Ferencváros 0-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 6 ezer néző
v.: Megyebíró
Budapest Honvéd: Takács T. - Kovács N., Facskó, Baranyai - Dobos (Borgulya, 72.), Vadócz, Genito, Vén - Kozarek, Szili, Lobo (Herczeg, 81.)
Ferencváros: Szűcs - Takács Á., Vukmir (Botis, 43.), Gyepes, Huszti - Sowunmi, Rósa D., Balogh Z., Tőzsér - Bajevski (Penksa, 38.), Bartha (Sasu, 71.)
gól: Sowunmi (89.)
sárga lap: Facskó (33.), Vén (59.), Szili (64., 73.), illetve Gyepes (15.), Tőzsér (63.)
piros lap: Szili (73.)

29. perc: Szili készítette le a labdát lövésre Lobónak, akinek 18 méteres bombáját Szűcs bravúrral tolta a keresztléc fölé.

31. perc: Sowunmi jobb oldali beadását Bartha lőtte kapura 8 méterről, de Takács T. bravúrral hárította jobb alsó sarokba tartó labdát, majd Bajevski közeli ismétlését is kivédte.

53. perc: két ferencvárosi védő együttes erővel hátulról buktatta a kiugró Dobost, így Megyebíró játékvezető büntetőt ítélt. Vadócz kapu jobb oldalába tartó 11-esét Szűcs hárította, majd a kipattanót a kispestiek válogatott középpályása a keresztlécre vágta.

57. perc: Penksa 22 méteres, bal alsó sarokba tartó lövését Takács T. vetődve szögletre mentette.

73. perc: Szili buktatta Husztit, ezért a bírótól megkapta második sárga, és az ezzel járó piros lapját.

85. perc: Vadócz ugratta ki a jobb oldalon Vént, aki a hosszú saroknál érkező Herczeghez passzolt, de a hazai támadó két méterről, ordító ziccerben az oldalhálóba lőtt.

89. perc: Takács Á. futott el a jobb szélen, középreadását Sowunmi 15 méterről a bal kapufa érintésével a hálóba lőtte (0-1).

Az első félidőben a hazaiak támadtak veszélyesebben, de sorra kihagyták helyzeteiket. A folytatásban is a kispestiek voltak aktívabbak, ám Vadócz kihagyott büntetője, majd Szili kiállítása érezhetően megfogta őket. A hajrában némileg váratlanul a vendégek szerezték meg a győztes gólt. Összességében inkább a Honvéd akarata érvényesült a találkozón, így a döntetlen reálisabb lett volna.