Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően Quique Sanchez Flores, a Getafe korábbi trénere lett a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Valencia új vezetőedzője. A szakember mellett egy ismert játékossal is bővült a klub, hiszen az Arsenaltól érkező brazil válogatott Edu hosszas huzavonát követően öt évre aláírt az együtteshez.

A Valencia a 2003/04-es évad végén még bajnoki címet és UEFA-kupa-győzelmet ünnepelhetett, de a gárda nem tudta megemészteni, hogy az azóta a Liverpoollal már Bajnokok Ligáját nyert Rafa Benítez vezetőedző elhagyta a csapatot.

Tavaly nyáron az olasz Claudio Ranieri vette át a szakmai irányítást, majd a Chelsea-től érkezett mestert február végén Antonio Lopezre cserélték a vezetők, de most neki is mennie kell. A Valencia idén hetedikként zárt a spanyol bajnokságban, így a következő szezonban nem indulhat egyik európai kupában sem.

Mindeközben Marek Jankulovski, az olasz bajnokságban szereplő Udinese cseh középpályása négyéves megállapodást írt alá a Bajnokok Ligája-döntős AC Milan együtteséhez. A 28 éves futballista nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az udinei gárda története egyik legnagyobb sikerét elérve a negyedik helyen végezzen a Serie A-ban, és ezzel kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulás jogát.

Az utolsó fordulókban az Eb-bronzérmes játékos már nem léphetett pályára, hiszen az AS Roma elleni olasz kupa-elődöntő május 12-én lejátszott első mérkőzésén bokatörést szenvedett, így Carlo Ancelotti vezetőedző minden bizonnyal csak augusztus vége körül vetheti be a milánói gárdában.