Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szövetségi kapitány úgy véli, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csereemberei bizonyítottak a franciák elleni, kedd este 2-1-re elveszített barátságos mérkőzésen, így a vártnál nehezebb feladatot jelent majd számára a kezdőcsapat kijelölése a szombati, izlandi világbajnoki selejtezőre.

"Gratulálok a francia válogatottnak, amely megérdemelten nyert 2-1-re" - mondta a szakvezető. "Az első félidei játékunkról nehéz mit mondani, mert többen is gyengén teljesítettek. A második játékrészben a mélyvízbe dobott, újonc, illetve korábban nálam nem szerepelt labdarúgók aztán bizonyították, hogy lelkesedéssel, több futással és néhány kombinatív megoldással a francia válogatott ellen is lehet keresnivalónk."

Matthäus hozzátette: az Izland elleni világbajnoki selejtező egy egészen más típusú mérkőzés lesz. "Néhány, az első félidőben formán kívül futballozó játékosomat látva, a vártnál nagyobb fejtörést okoz majd a győzelem esélyével fellépő csapat összeállítása" - szögezte le a szakvezető.

Az első játékrészben visszatért a magyar együttesbe a bolgárok elleni, március végi vb-selejtezőt eltiltás miatt kihagyó Gera Zoltán, de a nemrég kézműtéten átesett klasszis játéka elmaradt a várakozásoktól. "Nem szeretnék messzemenő következtetést levonni: kulcsjátékos, ezért leülök vele beszélgetni az elkövetkező napokban. Minden mozdulatát figyelni fogom az edzéseken" - jelentette ki Matthäus.

A német szakember kollégája, Raymond Domenech furcsa estét élhetett át, mert játékosai ugyan remekeltek az első 45 percben, de őt még ekkor sem ünnepelte a közönség. A szurkolók ugyanis nem bocsátották meg a korábban Metzben is játszó Robert Pires mellőzését. "Játékosaimat sajnálom, hiszen közük sem volt a közönség furcsa viselkedéséhez. Csak nekem szólt a tiltakozás. Megértem, hogy az embereknek nem tetszik néhány döntésem, de a felelősség az enyém" - mondta Domenech, majd hozzátette: "Az első félidőben engem is meglepett, milyen könnyen alakítottunk ki helyzeteket. A csatárok eredményességén túl, úgy érzem, az új összetételű védelem szintúgy jól zárt. A szünetben kiválóan cserélt Lothar Matthäus, így a magyarok feljavultak, ám a győzelmünk nem forgott veszélyben."

A magyar válogatott csütörtökön utazik tovább Izlandra, ahol szombaton 20.05-kor lép pályára világbajnoki selejtezőn.