Vágólapra másolva!
Az Internazionale bejelentkezett Antonio Cassanóért és Manciniért, akiknek egyformán 2006 nyaráig szól a szerződésük az AS Roma labdarúgócsapatánál, míg a Real Madridból az argentin Santiago Solarit szemelte ki Massimo Moratti, a milánóiak klubelnöke.

Olasz sajtóértesülések szerint a két római játékos esetében jó esély van az üzlet megkötésére, mivel a fővárosiak az olasz, illetve a brazil válogatott futballista értékesítésével próbálják majd tovább csökkenteni az elmúlt években felhalmozott adósságukat, miután az együttes másik két klasszisa, Vincenzo Montella és a csapatkapitány Francesco Totti meghosszabbította szerződését.

Cassanót korábban a Juventus is csábította, de Luciano Moggi, a torinóiak általános igazgatója az elmúlt napokban úgy nyilatkozott, hogy eszük ágában sincs megvenni a támadót, mivel öt "fantasztikus csatár" áll a vezetőedző, Fabio Capello rendelkezésére. Moggi azt is cáfolta, hogy a román Adrian Mutut azért szerezték meg a tavalyi doppingbotránya után, mert egy esetleges nyári igazolásnál jó cserealap lenne.

A nyáron minden bizonnyal távozó Cassano helyére a brazil Santost erősítő 29 éves Ricardinhót nézte ki az AS Roma szakmai vezetése.

Az AC Milan megkezdi a tárgyalásokat a Chelsea labdarúgócsapatával, hogy végleg megszerezze az angol klubtól Hernán Crespót. Az olasz gárda vezetői találkozni szeretnének Peter Kenyonnal, a Chelsea igazgatójával, s azt szeretnék, ha Milánóban maradhatna az argentin csatár, akinek még élő szerződése van a londoniakkal.

"Az Internazionáléban és a Chelsea-ben töltött másfél évem mélypont volt a pályafutásomban. Még azon is eltöprengtem, hogy abbahagyom a játékot, hiszen egyszerűen nem láttam fényt az alagút végén. Viszont Milánóban ismét boldog ember lettem. Hosszú idő után úgy érzem, hogy megbecsülik a teljesítményemet. Remélem, meg is tartanak" - mondta még áprilisban Crespo, aki ebben az idényben kölcsönjátékosként 18 góllal segítette a Milant.

Crespo jelenleg a válogatottal készül a szerdai, brazilok elleni világbajnoki selejtezőre.