Vágólapra másolva!
Szabics Imre szerdán a VfB Stuttgart csapatából az 1. FC Köln együtteséhez szerződött, s a magyar csatárt új edzője, Uwe Rapolder nyilatkozatában "nagy fogásnak" nevezte.

A Bundesligában ötödik helyen végzett VfB Stuttgart szakvezetője, az egykori aranylabdás és világbajnok bekk Matthias Sammer nem favorizálta igazán Szabics Imrét, hiszen a 24 esztendős magyar válogatott futballista Cacau és Kevin Kuranyi mögött csak a harmadik számú csatár volt a Gottlieb Daimler-stadionban.

Szabics öt gólt szerzett a nemrég befejeződött szezonban, pedig nagyrészt csak csereként kapott lehetőséget, s mellőzöttsége miatt a támadó úgy döntött: új csapatot keres magának, olyat, ahol állandó játéklehetőséget kaphat.

Az egykori ferencvárosi játékos nevét már korábban szóba hozták az 1. FC Kölnnel és a Hannoverrel, mi több, állítólag az angol élvonalbeli Blackburn Rovers is kivetette rá a hálóját.

A Szabicsért zajló versenyfutást végül a Köln nyerte meg, amely 700 ezer euró körüli összeget tett le a sváb együttes asztalára. Nem járt tehát rosszul a Stuttgart, hiszen a támadó szerződése 2006 nyarán járt volna le, aki ha addig "kihúzza" a VfB-nél, akkor elvileg ingyen távozhatott volna.

"Nagy lehetőségek rejlenek a Kölnben, ráadásul több játéklehetőséghez jutnék" - nyilatkozta Szabics, még mielőtt aláírta szerződését.

Az 1. FC Köln szakvezetője, Uwe Rapolder nagyon jó igazolásnak tartja a magyar futballistát, akivel szép eredményeket érhet el a csapat: "Nagyon örülök, hogy sikerült nyélbe ütnünk a szerződést, s úgy vélem, sokat nyerhetünk vele a jövőben."

A német együttes 5 pontos előnnyel, tehát viszonylag simán megnyerte a Bundesliga II-t, és nem pazarolta az idejét, hiszen Szabics már az ötödik nyári igazolása a Rapolder-csapatnak. A kerethez már csatlakozott az Anthony Lurling (Feyenoord), Dimitriosz Grammozisz (Kaiserslautern), Marvin Matip (Bochum), Patrick Helmes (Siegen) kvartett. Szintén a Kölnben szerepel egyébként a tavaly szinte végig sérüléssel bajlódó Tököli Attila, s korábban Lisztes Krisztiánt is összeboronálták már az együttessel, tehát a következő szezonban akár három magyar is szerepelhet az újonccsapatban.

Szabics exklubja egyébiránt folyamatosan keresi Matthias Sammer edző utódját, aki külföldi lapértesülések szerint nagy valószínűséggel a Lyont bajnoki címig vezető Paul Le Guen lesz, de ha nem ő, akkor az egykori Leverkusen-tréner Christoph Daum lehet a befutó.