Vágólapra másolva!
A Konföderációs-kupa második napján a B csoport tagjai is bemutatkoztak, az első mérkőzésen Mexikó és Japán találkozott, és a latin-amerikaiak 2-1-re győztek a távol-keletiek ellen. A világbajnok és az Európa-bajnok csatáját Brazília könnyedén, 3-0-ra nyerte Görögország ellen.

A mexikóiak előtt adódott az első helyzet Hannoverben, egy szöglet után Kavagucsi kapus nem érte el a labdát, ami annyira meglepte Salcidót, hogy a labda helyett a levegőt találta el. A japánok inkább a kontrákra építettek, és a 12. percben máris eredményesnek bizonyult a taktika, Kadzsi adott be jobbról, középen pedig Janagiszava Osorio szorításában vádlival továbbított a hálóba.

Pardo szabadrúgása után Borgetti egyenlíthetett volna, a csatár teljesen egyedül emelkedett középen, bólintott is, mint anno Mészöly Kálmán a reptéren, amikor egy kamionsofőr kritizálta, de középre ment a fejes, és Kavagucsi bele tudott kapni. A 38. percben már nem volt esélye a japán hálóőrnek, Zinha lőtt 25 méterről a bal felsőbe úgy, hogy egy mérnök sem tudta volna pontosabban megrajzolni a labda röppályáját.

A szünet után a latin-amerikaiak szerezhettek volna újabb gólt, de előbb Carmona ajándékozta meg a nézőket egy labdával, majd Borgetti fejelt kapufát, a másik oldalon a csereként pályára lépő Inamoto lőtt nem sokkal fölé.

A 64. percben Pineda táncoltatta a védőket a tizenhatos bal oldalán, majd beadott, középen pedig Fonseca érkezett, és két védőt túlugorva a bal sarokba fejelt. Aztán Borgetti is betalált, de hiába, mert az ausztrál bíró les miatt nem adta meg a gólt. Zico fiai is beleerősítettek, de előbb a gólszerző Janagiszava csúsztatott mellé, majd Tamada puskázott el egy ígéretes lehetőséget, így maradt a mexikói győzelem.

A felújított lipcsei arénában a világbajnok brazil és az Európa-bajnok görög gárda találkozott, és a dél-amerikaiak uralták az első félidőt, Robinho és Kaká lövésénél kapaszkodnia kellett Nikopolidisznek, aki aztán a 41. percben hiába nyújtózkodott, nem ért oda Adriano 28 méteres bombájára.

Hariszteasz gyorsan válaszolhatott volna, de az oldalhálóba helyezett, majd a játékrész zárásaként Robinho belsőzte mellé Ronaldinho centerezését. Ami kimaradt a szünet előtt, az bement a második félidő elején, a balhátvéd Gilberto lőtte keresztbe a labdát, és Robinho éles szögből a kapufa segítségével szerzett gólt.

A brazilok nem törték össze magukat a továbbiakban, de azért a csereként beálló Juninho Pernambucano betekert egy szabadrúgást a jobb kapufa mellé, Robinho pedig szerzett egy érvénytelen találatot, a hellének pedig nem nagyon tudtak hozzászólni a brazil szambához.

Konföderációs-kupa, B csoport, 1. forduló:
Japán - Mexikó 1-2 (1-1)
Hannover, 22 ezer néző
v.: Breeze (ausztrál)
Japán: Kavagucsi - Tanaka, Mijamoto, Kadzsi - Csano (Tamada, 82.), Nakata, Alex, Fukunisi - Nakamura (Inamoto, 59.), Ogaszavara (Oguro, 68.) - Janagiszava
Mexikó: Sanchez - Salcido, Osorio, Galindo (Pineda, a szünetben) - Pardo, Zinha, Torrado (Perez, a szünetben), Lozano, Carmona - Borgetti, Fonseca (Rodriguez, 86.)
gól: Janagiszava (12.), illetve Zinha (38.), Fonseca (64.)

Brazília - Görögország 3-0 (1-0)
Lipcse, 44 ezer néző
v.: Michel (szlovák)
Brazília: Dida - Cicinho, Lucio, Roque Junior, Gilberto - Zé Roberto, Emerson - Kaká (Juninho Pernambucano, 77.), Ronaldinho (Renato, 71.) - Robinho, Adriano (Ricardo Oliveira, 71.)
Görögország: Nikopolidisz - Szeitaridisz (Vintra, a szünetben), Baszinasz, Kirgiakosz - Kacuranisz - Gumasz, Zagorakisz (Amanatidisz, 73.) - Karagunisz - Hariszteasz, Jannakopulosz - Vrizasz (Papadopulosz, a szünetben)
gól: Adriano (41.), Robinho (46.), Juninho Pernambucano (81.)