Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott csak büntetőpárbajban múlta felül Mexikót a Németországban zajló Konföderációs-kupa második elődöntőjében, így létrejött az álomdöntő, hiszen José Pekerman tanítványaira Brazília vár a szerdai fináléban.

Konföderációs-kupa, elődöntő:
Argentína-Mexikó 1-1 (0-0, 0-0, 0-1) - 11-esekkel: 6-5
Hannover, 40 718 néző
v.: Rosetti (olasz)
Argentína: Lux - Coloccini, Milito (Maxi Rodriguez, 66.), Heinze, Cambiasso - Zanetti, Santana (Aimar, 76.), Sorín - Riquelme - Figueroa (Galletti, 116.), Saviola.
Mexikó: Sanchez - Osorio, Salcido, Marquez - Mendez, Pardo, Pineda, Sinha (Torrado, 94.), Morales (Medina, 72.) - Borgetti, Lozano (Perez, 56.).
gól: Figueroa (110.), illetve Salcido (104.)
piros lap: Saviola (90.), illetve Marquez (93.)

A rendes játékidőben nem született gól, ami az idei gólgazdag Konföderációs-kupán eddig mindössze egyszer fordult elő (a Görögország-Mexikó meccsen), az első elődöntőben pedig öt gólt láthattak a nézők. Izgalomban azonban nem volt hiány, hiszen a kiegyenlített első 90 perc letelte után például két játékost is kiállított az olasz játékvezető: előbb az argentin Saviolát, majd a mexikói Marquezt.

A hosszabbításban aztán a közép-amerikaiak szerezték meg a vezetést, mégpedig Salcido parádés góljával, aki a balösszekötő helyén hosszú szóló után az ötös bal sarkáról lőtt a hálóba, igaz, a találathoz némi szerencse is kellett, mivel lökete megpattant egy védőn. Az argentinok ezt követően hatalmas nyomást gyakoroltak a riválisra, és hat perccel később egyenlítettek is: Luciano Figueroa parádésan vette át a labdát, majd 6 méterről, a kapus lábai között a hálóba kotorta azt.

A büntetőpárbaj során csupán egy futballista hibázott: a hatodik párban a mexikói Ricardo Osorio jobb sarokba tartó lövését German Lux kivédte. Mindez azt jelenti, hogy szerdán 20.45-kor dél-amerikai fináléra kerül sor Frankfurtban, hiszen az argentinok ellenfele a házigazdákat 3-2-re verő brazil csapat lesz. A mexikóiak is pályára lépnek még egyszer, mégpedig kedden 17.45-kor a vendéglátók elleni, lipcsei bronzmeccsen.

Forrás: [origo]

Mexikó nem csak Argentína miatt sírhat, hiszen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem zárja ki, hogy megbünteti a válogatottat, ha továbbra sem kap magyarázatot a Konföderációs-kupáról doppingvétség miatt hazaküldött két játékos esetéről. "A következő lépés lehet egy fegyelmi határozat is a mexikói szövetség ellen" - mondta Markus Siegler FIFA-szóvivő.

A FIFA azt a tájékoztatást kapta a mexikói szövetségtől, hogy tiltott szert használt a válogatott két tagja. A közép-amerikai csapat csütörtökön még azt közölte, hogy Aaron Galindót és Salvador Carmonát fegyelmi okokból küldték haza. A Cruz Azul két futballistája állítólag a június eleji világbajnoki selejtezők után produkált pozitív mintát.

[origo]/(MTI)