Vágólapra másolva!
Az Atletico Paranaense pályaválasztóként nem tudott előnyt szerezni a visszavágóra a szintén brazil Sao Paulo ellen a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén.

Az 1-1-es döntetlennel záruló találkozón a hazai csapatban nem lépett pályára a korábban a Ferencvárosban és a magyar válogatottban is szerepelt Leandro.

Az összecsapást a dél-amerikai szövetség döntése miatt nem lehetett a Paranaense curitibai stadionjában megrendezni, mivel az nem éri el a minimálisan meghatározott 40 ezres befogadóképességet.

A jövő heti visszavágón a Sao Paulo harmadszor nyerheti meg a legértékesebb dél-amerikai trófeát, s a játékosok úgy érzik, erre kiváló az esélyük.

"Már most is jobbak voltunk, győzelmet érdemeltünk volna. Remélem, hogy a visszavágón nyerünk, és ebben sokat segíthetnek szurkolóink" - mondta Rogerio Ceni, a vendégek kapusa.

Antonio Lopes, a Paranaense szakmai irányítója szerint az esélyesebb Sao Paulo szerencsével egyenlített az első találkozón. "Véletlen baleset volt a góljuk, ez is mutatja, hogy balszerencsénk volt. Az eredmény azonban nem olyan rossz, maradt esélyünk a kupa megnyerésére. Igaz, valószínűleg győznünk kell a Morumbiban" - mondta a tréner.

Libertadores-kupa, döntő, első mérkőzés
Atletico Paranaense - Sao Paulo 1-1 (1-0)
Atlético Paranaense:
Diego - Marcao, Durval, Danilo, Jancarlos (André Rocha, 83.) - Cocito, Alan Bahía, Fabrício, Fernandinho (Evandro, 66.) - Lima, Aloísio
San Pablo: Rogerio Ceni - Fabao, Diego Lugano - Alex, Mineiro - Cicinho, Josué, Danilo, Júnior - Luizao, Amoroso
gól: Aloisio (15.), illetve Durval (53., öngól)

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor.