Vágólapra másolva!
Alighogy véget ért Fonyódon a középtávú triatlon országos bajnokság, máris a labdarúgásé lett a főszerep a Balaton-parti városban: az Újpest fölényes, 6-2-es győzelmet aratott a Budapest Honvéd felett az élvonalbeli csapatok fonyódi felkészülési tornájának döntőjében. A lila-fehéreknél Rajczi Péter mesterhármast ért el a színvonalas találkozón.

Fonyódi torna, döntő:
Újpest FC - Bp. Honvéd 6-2 (2-0)
Fonyód, 600 néző
v.: Hegyi Attila
Újpest: Vlaszák - Vermes, Vaskó, Villányi (Feczesin, 46.), Vanczák - Tóth B. (Freud, 55.), Erős (Gulyás, 12.), Sándor Gy., Vituska - Kovács Z., Rajczi.
Kispest: Miski - Debreczeni, Mészáros, Jelics (Tőkés, 78.), Takács - Bojtor, Dancs, Zana, Vadócz, Dobos - Csobánki (Alves, 46.).
gól: Rajczi (15., 45., 72. - az elsőt és a harmadikat 11-esből), Sándor Gy. (65.), Kovács Z. (80.), Mészáros (86., öngól), illetve Venczel (83., 89.)

15. perc: Kovács labdát szerzett, Rajczit indította, aki egy csel után középre ívelt, de a belül érkező Sándort lerántották. A tizenegyest Rajczi Péter a jobb sarokba lőtte (1-0).

45. perc: Egy labdakihozatal után Rajczihoz került a labda, amit ő fejjel megtolt örzője mellett, majd a kapuig meg sem állt. Nyomában a védő lerántani sem tudta, a csatár pedig az a tizenhatoson belülre érve nagy erővel a kapuba lőtt (2-0).

65. perc: Egy szép Sándor György, Kovács Zoltán kényszerítű után előbbi betört a tizenhatoson belülre, majd higgadtan a kapuba gurított (3-0).

72. perc: Miski ütötte el a kiugró Rajczit, a büntetőt a sértett biztosan lőtte a kapu bal sarkába (4-0).

80. perc: Rajczi ugrott ki, két jó csel után visszagurított a középen érkező Kovács Zoltánnak, aki a kapu jobb oldalába helyezett (5-0).

83. perc: Szépített a Honvéd: egy jobb oldali szöglet után Venczel fejelt a kapuba (5-1).

86. perc: Vituska húzott el a bal oldalon, nagy erővel középre lőtt, Mészároson pedig saját kapujába pattant a labda (6-1).

89. perc: Ribi lőtte középre a labdát, Venczel pedig az üres kapuba passzolt (6-2).

A harmadik helyért:
NABI-Kaposvár - Pécsi MFC 2-2 (2-0), 11-esekkel: 5-4

[origo]/(MTI)