Vágólapra másolva!
Annak ellenére mindkét vezetőedző a bajnok Debrecent tartja a favoritnak a hazai labdarúgó-Szuperkupa visszavágója előtt, hogy a hajdúsági csapat 4-2-es vereséget szenvedett Sopronban a szombati első mérkőzésen.

"Győzni szeretnénk, így mindenképpen támadó felfogásban lépünk majd pályára, miként a Hajduk Split ellen a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőben tervezzük, így tétmeccsen gyakorolhatjuk a horvátok elleni taktikát" - mondta Supka Attila, a Debrecen mestere. A tréner hozzátette: saját együttesét tartja esélyesnek, mert reményei szerint a szombati csak "kifutott" eredmény volt a Sopron részéről.

Supka az első mérkőzést sérülés miatt kihagyó játékosok közül Kerekes Zsomborra már számíthat, míg Komlósi Ádámról kedd délután dönt az orvosi stáb. Böőr Zoltán azonban biztosan nem léphet pályára, s legkorábban a Hajduk elleni visszavágón állhat a gárda rendelkezésére.

Bemutatkozhat viszont a klub új szerzeménye, az éppen Sopronból szerződtetett Szabó Ottó, aki az MTK játékosaként egy esztendő erejéig a DVSC-ben futballozik kölcsönben.

Csank János, az FC Sopron vezetőedzője nagy meccsre számít, mivel hazai környezetben képesnek tartja a riválisát arra, hogy gólt vagy gólokat szerezzen. "Szerintem az első perctől nekünk esnek, de remélem, nekünk is lesz erőnk támadni. Ami biztató lehet, hogy szombaton meggyőző teljesítményt nyújtottunk, így reális esélyünk van a trófea elhódítására, ugyanakkor a második bekapott találat miatt csupán kétgólos az előnyünk, így inkább a Debrecent érzem favoritnak" - mondta Csank.

Az Oláh Gábor utcai stadionban sorra kerülő mérkőzésen Bede Ferenc lesz a játékvezető.

(MTI)