Vágólapra másolva!
A Debreceni VSC-AVE Ásványvíz hazai pályán 3-0-ra legyőzte az FC Sopront a Szuperkupa-döntő visszavágóján, és 5-4-es összesítéssel elhódította a trófeát.

Szuperkupa-döntő, visszavágó:
Debreceni VSC-AVE Ásványvíz - FC Sopron 3-0 (2-0)
Debrecen, 5000 néző
vezette: Bede
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Máté, Szatmári - Madar Cs., Habi, Sándor T. (Dombi, 72.), Halmosi (Szabó O., 82.) - Bogdanovic (Brnovic, 59.), Kerekes
Sopron: Horváth T - Bagoly, Horváth A., Costisor, Fehér Z. - Lazic, Ibric, Cotan (Dumitra, 65. (Sifter T., 77.)), Hanák - Cigan (Sira, 54.), Csordás
gól: Kerekes (31.), Sándor T. (34.), Máté (55.)
sárga lap: Nikolov (22.), Máté (36.), Habi (45.), illetve Horváth A. (41.), Costisor (63.), Fehér (87.)

Az első mérkőzés előtt mindenki a Debrecent tartotta esélyesnek, mondván, a Sopronból meghatározó játékosok távoztak, és Csank Jánosnak kevés ideje volt, hogy csapatot építsen. Ehhez képest a Sopron lefocizta a bajnokot, az újonnan érkezett román játékosok ízekre szedték a Loki védelmét, és mindenki a Csank-csapat bravúrjáról beszélt.

A mesteredző persze óvatosan nyilatkozott, és visszavágó előtt is a Debrecent tartotta favoritnak, míg a másik oldalon Supka Attila elégedetlenkedett egy sort, majd a fél kezdőcsapatot kicserélte a visszavágóra.

A Debrecen a várakozásnak megfelelően lendületesen kezdett, az ötödik percben Sándor Tamás szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, de Halmosi szögletét fölébólintotta. A Sopron megszállta saját térfelét, és kontrákkal próbált zavart okozni a Loki hátsó alakzatában, de az első meccsen duplázó Cotanra ezúttal jobban figyeltek a debreceniek, sőt egy-két keményebb belépővel próbálták "megfegyelmezni".

A 25. percben újra a bajnok veszélyeztetett, Kerekes passzolt Bogdanovichoz, a szerb támadó sarokkal tette vissza a labdát, ám Kerekes lövés helyett tizenegyest akart eljátszani, sikertelenül. Bogdanovic aztán nem bízott a csatártársban, és egyedül próbálkozott jó 25 méterről, de a labda elzúgott a léc fölött.

A 31. percben javította hibáját a Loki-hívek Zsombija, Szatmári ívelt előre, Kerekes előbb lerázta magáról a védőt, majd a 16-osról a jobb sarokba lőtt (1-0). Három perccel később már Supka Attila fiai álltak jobban összesítésben, ezúttal Sándor Tamás indította a jobb oldalon megiramodó Bogdanovicot, aki Kerekest játszotta meg, az első gól szerzője pedig előzékenyen lekészítette a labdát a közben felzárkozó Sándor Tamásnak, aki 15 méterről a kapu bal oldalába helyezett (2-0).

A félidő végén Éger centikkel maradt le a labdáról a bal kapufánál, majd a második játékrészben egy begyakorolt figura meghozta a harmadik hazai gólt: Sándor Tamás fejelt középre egy jobboldali sarokrúgást követően, Máté pedig megelőzte Costisort (3-0).

A Sopron szinte épkézláb támadást sem tudott összehozni, a hajdúságiak ugyanakkor nem álltak le, a csereként beállt Brnovic például első labdaérintéséből gólt ért el, de lesről tette.

A Partizán Beogradtól érkezett csatár később Bogdanovicnak adott nagy labdát, de Horváth Tamás bravúrral védett. A Csank-csapat egyetlen helyzetét Sira puskázta el, jellemző, hogy a soproniak helyzete abból alakult ki, hogy Bedében elakadt a DVSC támadása...

A bajnok 5-4-es összesítéssel nyerte meg a Szuperkupát, jövő héten szerdán pedig a Hajduk Split következik, a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.