Vágólapra másolva!
Fülöp Mártonnal a kapuban 1-1-es döntetlent ért el a Tottenham Hotspur csapata a spanyol Real Sociedad ellen a Dél-Koreában zajló Béke-kupán.

Az U21-es válogatott hálóőre először kapott lehetőséget a tornán, és meghálálta a bizalmat, mert több alkalommal is remek védést mutatott be. A mérkőzésen a londoniak szereztek vezetést, amikor négy perccel az első játékrész vége előtt Mido küldött a kapuba egy kipattanót.

A szünet után hamar egalizáltak a baszkok De Paula révén, sőt, fordíthattak volna, Fülöp azonban a léc fölé tolta Prieto emelését. A döntetlen azt jelenti, hogy a Tottenham jobb gólkülönbségével megelőzte a csoportban a Boca Juniorst, és a fináléban a francia bajnok Lyonnal találkozik majd.

"Mikor megérkeztünk Koreába már tudtam, hogy egy meccsen lehetőséget kaphatok, mivel Robinson megsérült" - mondta az egyszeres válogatott kapus. "A mai mérkőzést egy csodálatos vb-stadionban rendezték, ahol borzasztó meleg volt. A 35 fok mellé nagy páratartalom párosult, így nagyon csúszott a fű és a labda is. Egy kicsi drukk természetesen volt bennem, de nem izgultam az átlagosnál jobban."

"A spanyolok rendkívül képzettek voltak egyénileg, és jól is játszottak, az elején megleptek bennünket. Némi szerencsével szereztünk vezetést, aztán a második félidőben már komoly fölényben voltunk, és szerintem gólokkal nyerhettünk volna. Úgy érzem nekem nem ment rosszul a védés, az első félidőben is fogtam egy ziccert, és a második félidőben is volt egy olyan védésem, amit többen is bravúrosnak minősítettek."

"Prieto látta, hogy kint állok, és megpróbált átemelni, de sikerült fölé tolnom a labdát. A kapusedzőm mindig azt tanítja, hogy álljak bátran kijjebb a gólvonaltól, mert engem a magasságomnál fogva nehéz átemelni. Szerencsére ez most is bebizonyosodott, de azért kellett nyújtózkodnom. A gólnál kiszolgáltatott helyzetben voltam, mivel a menteni igyekvő védőnkről De Paula elé került labda, aki nem hibázott."

"A meccs után mindenki gratulált, ami nagyon jól esett. Örültem a bizalomnak, hiszen egy döntőbe jutásért vívott, komoly tétmeccsen kaptam lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy hasznos volt számomra ez a meccs, hiszen sokan látták ezt a találkozót, és azt gondolom nem tettem rossz benyomást az irántam érdeklődőkre. A jövőmet illetően egyelőre annyit tudok, hogy Robinson felgyógyulásáig biztosan nem engednek el a vezetők, de utána szeretném ha kölcsönadnának valahová."

"Mindenképpen védeni akarok, és nem a kispadon ülni, hiszen ennyi idősen fejlődni csak úgy lehet, ha valaki véd. Bízom benne, hogy a franciák elleni válogatott meccs, és a mostani találkozó után a Tottenham kap majd megfelelő ajánlatot, és egy jó csapathoz mehetek majd kölcsönbe. Az nagyon megnyugtató, hogy egy Premier League csapat komolyan és hosszú távon bízik bennem, és számolnak velem" - nyilatkozta Fülöp Márton.