Vágólapra másolva!
Világsztárok ellen léphetnek pályára a debreceni focisták amennyiben a Loki továbbjut a Hajduk Split ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a főtáblára jutásért ugyanis a Manchester United lesz a párharc győztesének az ellenfele.

A Manchestert 1878-ban alapították (akkor még Newton Health LYR névvel). Első nagy sikerét 1908-ban érte el, akkor megnyerte az első osztályt és az FA Charity Shieldet, azóta pedig szinte mindent elért, amit klubszinten lehet.

A Vörös Ördögök tizenötször bizonyultak a legjobbnak Angliában, tizenegyszer emelhették magasba az FA-kupát, emellett kétszer nyerték meg a bajnokcsapatok vetélkedését (1968, 1999), egyszer a KEK-ben is felértek a csúcsra (1991), de bekerült a vitrinbe az Európai Szuperkupa (1991), és a Világkupa is (1999).

A MU a nemzetközi kupasorozatokban eddig hat alkalommal került szembe magyar együttessel, s négy alkalommal továbbjutott. Az 1964-65-ös Vásárvárosok Kupájában az elődöntőben a Ferencváros volt az ellenfél, s az idegenbeli 3-2-es vereség után (gól: Herd 2, Law, illetve Novák, Rákosi) a visszavágón a Fradi 1-0-ra (Novák), majd a megismételt mérkőzésen 2-1-re nyert (Karába, Fenyvesi, illetve Connelly), s továbbjutott.

Az 1984-85-ös UEFA-kupa sorozatban az angolok kétszer is Magyarországra látogattak. Az első fordulóban a Rába ETO még meghajolt a MU előtt, miután az idegenbeli 0-3 után (Robson, Mühren, Hughes) Győrben csak 2-2-re tellett (Preszeller, Hannich, illetve Brazil, Mühren) A negyeddöntőben a Videoton előbb 1-0-ra kikapott Angliában (Stapleton), majd a visszavágón Wittman szabadrúgásgólja a meccsegált, a büntetőrúgások pedig a fehérváriak sikerét hozták.

A Heysel-stadionban bekövetkezett katasztrófa miatt ötéves eltiltás várt az angol csapatokra, de amint a MU visszatért, máris magyar csapattal került szembe. Az 1990-91-es KEK-ben a Pécs volt a szenvedő alany, s kettős vereséggel esett ki (0-2 - Blackmore, Webb; 0- 1 - McClair).

Az 1993-94-es szezonban is járt hazánkban a sztárgárda, akkor Kispesten 3-2-re nyert (Szabados, Stefanov, illetve Keane 2, Cantona), s otthon mindössze szerény 2-1-re futotta erejéből (Bruce 2, illetve Sallói), igaz, így is továbbment. Utoljára 2002 augusztusában került szembe magyar csapattal a MU, akkor a Zalaegerszeg hazai pályán 1-0-ra verte Koplárovics Béla hajrában szerzett góljával Alex Ferguson fiait, a visszavágón azonban a Vörös Ördögök 5-0-ra nyertek (Van Nistelrooy 2, Beckham , Scholes, Solskjaer), és ezzel elütötték a ZTE-t a főtáblára jutás lehetőségétől.

A világ egyik legnépszerűbb klubjának tartott Manchesterben hemzsegnek a sztárok, elég csak Scholes, Giggs, Rooney, Cristiano Ronaldo, Van Nistelrooy, Keane, Solksjaer, vagy Alan Smith nevét említeni. A kispadon pedig Sir Alex Ferguson személyében egy legendás tréner ül, aki 1986 óta irányítja a csapatot, és a 19 év alatt huszonkét trófeát nyert a Uniteddel.

Supka Attila vezetőedző addig nem kíván a Manchester Uniteddel foglalkozni, amíg csapata, a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz nem jut tovább a Hajduk Split ellen. "Nem szívesen alkotnék véleményt, egyelőre más feladatra, a jövő szerdai visszavágóra kell összpontosítanunk. Egy biztos, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, hiszen az angolok a legnehezebb feladatok közé tartoznak, de a részletes értékelést csak a remélhetőleg sikeres spliti visszavágó után tenném meg" - mondta a távirati iroda érdeklődésére Supka.

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosítása:
Manchester United (angol) - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz vagy Hajduk Split (horvát)
Basel (svájci) - Werder Bremen (német)
Artmedia Bratislava (szlovák) vagy Celtic Glasgow (skót) - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) vagy Sheriff Tiraspol (moldáv)
Sahtar Doneck (ukrán) - Internazionale (olasz)
Shelbourne (ír) vagy Steaua Bucuresti (román) - Rosenborg (norvég)
Malmö FF (svéd) vagy Maccabi Haifa (izraeli) - Dinamo Kijev (ukrán) vagy FC Thun (svájci)
Everton (angol) - Villarreal (spanyol)
FBK Kaunas (litván) vagy FC Liverpool (angol) - SK Tirana (albán) vagy CSZKA Szófia (bolgár)
Sporting Lisboa (portugál) - Udinese (olasz)
Valerenga IF (norvég) vagy Haka Valkeakoski (finn) - Club Bruges (belga)
F91 Dudelange (luxemburgi) vagy Rapid Wien (osztrák) - Rabotnicki Szkopje (macedón) vagy Lokomotiv Moszkva (orosz)
Anderlecht (belga) vagy Neftcsi Baki (azeri) - Slavia Praha (cseh)
Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) vagy Trabzonspor (török) - Glasgow Rangers (skót)
Dinamo Tbiliszi (grúz) vagy Bröndby IF (dán) - Ajax Amsterdam (holland)
Real Betis (spanyol) - AS Monaco (francia)
Wisla Kraków (lengyel) - Panathinaikosz (görög)

Az első mérkőzéseket augusztus 9-én vagy 10-én, a visszavágókat két héttel később rendezik.