Vágólapra másolva!
Hiába nyert 4-0-ra, nem jutott a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójába a Celtic Glasgow labdarúgócsapata, amely 5-4-es összesítéssel maradt alul a szlovák bajnok Petrzalkával szemben. Könnyedén, kettős győzelemmel vette viszont az akadályt a címvédő Liverpool, amely hazai környezetben 2-0-ra nyert a litván Kaunas ellen.

Ötgólos előnyről vágott neki a glasgow-i visszavágónak, mégis majdnem kipottyant a Bajnokok Ligájából a szlovák bajnok Artmedia Petrzalka, amely a hazai 5-0-s siker után foggal-körömmel kellett hogy küzdjön a Celtic otthonában.

Pedig lassan ébredt fel a skót gárda, a 22. percben a Maciej Zurawski elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Alan Thompson értékesítette, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Egy perccel a félidő vége előtt Hartson remek találattal növelte az előnyt, majd az 54. percben McManus is betalált.

A Celtic Park akkor izzott fel igazán, amikor kilenc perccel a lefújás előtt Camara pazar ívelését Beattie fejelte Cobej kapus hálójába. Hiába hosszabbított azonban három percet is a spanyol Mallenco játékvezető, az eredmény már nem változott: 4-0-s veresége ellenére a szlovák csapat jutott a BL-selejtező 3. körébe.

Ugyancsak továbbment a címvédő Liverpool is, amely a litvániai 3-1-es sikert követően az Anfield Roadon is legyőzte a Kaunast 2-0-ra, igaz, az első gólra 77 percet kellett várnia a brit szurkolótábornak.

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágók:
Celtic (skót) - Petrzalka (szlovák) 4-0 (2-0)
gól:
Thompson (22., büntetőből), Hartson (44.), McManus (54.), Beattie (82.)
továbbjutott: a Petrzalka 5-4-es összesítéssel

Liverpool (angol) - Kaunas (litván) 2-0 (0-0)
gól: Gerrard (77.), Cissé (86.)
továbbjutott: a Liverpool 5-1-es összesítéssel.