Vágólapra másolva!
Hiába nyert a Debreceni VSC 3-0-ra Hajduk Split ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának magyarországi első mérkőzésén, a továbbjutás kérdése még nem dőlt el, a horvátok ugyanis - egybehangzó vélemények szerint - félelmetes ellenfelek lehetnek hazai pályán. Dombi Tibor, a Loki szélsője úgy véli, a szerdai spliti találkozó elejét kell kapott gól nélkül átvészelni, akkor megállíthatatlan lesz a magyar bajnok, s jöhet a Manchester United elleni álommeccs.

A debreceni drukkerek már nagyon várják a visszavágót, hogy - megfelelő eredmény elérése esetén - Rooneyt és társait üdvözölhessék Magyarországon. Persze előtte még "túl kell élni" a horvátországi csatát, amelyen egy Loki-gól tenné igazán nehézzé a Hajduk dolgát, amelynek ebben az esetben 5-ször kellene bevennie Csernyánszki, netán Tomic kapuját.

A hajdúsági fanatikusok 800 belépőt vásároltak a visszavágóra, a helyszínen viszont biztonsági okokból már nem juthatnak jegyhez a vendégszektorba - a horvát szervezők ugyanis ezzel is meg akarják akadályozni az esetleges szurkolói összecsapásokat (a 20-470-7465-ös telefonszámon viszont még lehet érdeklődni a belépők iránt).

A Hajduk amúgy 3-1-es sikerrel melegített a visszavágóra, a Kale - Granic, Zilic, Damjanovic, Suto (Biscevic, 87.) - Djolonga (Munhoz, 60.), Bartulovic, Grgurovic - Kranjcar - Blatnjak (Cacic, 73.), Busic felállású csapat 4000 néző előtt, remek hajrájának (Busic a 85., Kranjcar a 90. percben talált be) köszönhetően verte meg az NK Zagrebet. Ez az eredmény viszont a Loki ellen kevés lenne...

A Debrecen is hozta első bajnokiját a labdarúgó NB I-ben, mégpedig egy teljesen felforgatott csapattal, a Tomic - Bernáth, Komlósi, Máté (Hegedűs, 46.), Szabó O. - Vukmir, Dzsudzsák (Böőr, 46.), Madar, Mészáros (Kiss Z., 71.) - Sidibe, Bogdanovic összeállítású gárda ugyanis Sidibe korai és Bogdanovic kései találatával 2-1-re verte a ZTE-t. Supka Attila tehát több kulcsjátékosát (Nikolov, Szatmári, Dombi, Sándor, Halmosi, Kerekes) is pihentette szombaton. Ritka, hogy egy magyar csapat rotációs taktikát alkalmazzon, ami általában a Manchester-léptékű gárdáknál szokás, ahol minden posztra két közel azonos képességű játékos jut. Ha sikerül a továbbjutás, akkor a MU le is tesztelheti, mi a különbség Supka és Ferguson, Kerekes és Van Nistelrooy, vagy mondjuk Éger és Ferdinand között. Emlékezetes: a Zetének - amelyet a hét végén ugye két vállta fektetett a Loki - három éve sikerült, Koplárovics gólja Keane-os MU-vereséghez vezetett.

Dombi is kihagyta a hét végi meccset, a Split ellen pedig újfent pályára lép, és legalább olyan teljesítményt várnak tőle a drukkerek, mint amilyennel Debrecenben előrukkolt: "A horvátok ellen valóban igazi középpályás munkát végeztem, szerencsére mind előre játékban, mind védekezésben sikerült jól futballoznom. De én nem emelném ki ennyire a saját játékomat, mivel az egész csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a védelem magabiztosan állt a lábán, a középpályás sor rengeteget dolgozott, míg a csatárok remekül értékesítették a helyzeteket. Igazi csapatmunka volt a győzelmünk!" - emlékezett vissza az odavágóra, a haon.hu-nak nyilatkozva a szélvészgyors középpályás.

"Megnéztük a Hajduk hét végi bajnokiját, amikor is Splitben 3-1-re legyőzte az NK Zagreb alakulatát, s állíthatom, nagyon nehéz meccs vár ránk Dalmáciában. Kranjcarék azt játszották, amit ellenünk is próbáltak, ám hazai környezetben értékesíteni tudták a lehetőségeiket. Arra számítok, hogy nekünk rontanak már a mérkőzés elején, ezt az időszakot át kell vészelnünk, s nem szabad, hogy teljesen átvegyék a játék irányítását. Hiszem, hogy vagyunk annyira erősek, hogy ne kapjunk Splitben annyi gólt, ami a kiesésünket jelentené!"

A Hajduk Split - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz BL-visszavágó 20.15-kor kezdődik, a mérkőzést a Sport 2 televízió élőben közvetíti.

[origo]