Vágólapra másolva!
A Puskás Ferenc tiszteletére rendezett mérkőzésen a Real Madrid csapata 3-1-re legyőzte a Puskás Ferenc-válogatottat.

jótékonysági mérkőzés:
Puskás Ferenc-válogatott - Real Madrid 1-3 (1-1)
Puskás Ferenc-stadion, 28 ezer néző
Puskás Ferenc-válogatott: Fülöp - Nikolov (Rósa D., 61.), Komlósi, Éger (Vanczák, a szünetben), Balog - Takács Á (Vadócz, a szünetben), Böőr (Bárányos 14., (Rajczi, 77. ), Halmosi (Vincze O., a szünetbn), Tóth N. (Priskin, a szünetben) - Illés (Kenesei 26.) - Kerekes (Torghelle, 61.)
Real Madrid: Iker Casillas - Michel Salgado (Diogo, 80.), Ivan Helguera, Pavón, Roberto Carlos - Gravesen (Pablo Garcia, 71.), Julio Baptista, Zidane (Guti, 71.), Beckham (De la Red, 80.) - Ronaldo (Soldado, 82.), Raúl (Owen, 75.)
gól: Kenesei (43., 11-esből), illetve Zidane (18., 11-esből), Ronaldo (71.), Owen (84.)
sárga lap: Gravesen (6.), Pavon (78.), Torghelle (82.)

A Real nem sokat töltött az ismerkedéssel, Roberto Carlos előrívelése után Raúl már az első percben helyzetbe került, de hiába kerülte meg a rosszul kiinduló Fülöpöt, éles szögből az oldalhálóba lőtt. A magyar csapat a kezdeti elfogodottság után igyekezett felvenni a tempót, Böőr ígéretes megindulásánák Gravesen belépője vetett véget, majd Tóth Norbert beadása után Kerekes nem tudott kapura fordulni.

Aztán Zidane találta el egy ütközésnél Böőrt, akit le kellett cserélni orrtörés miatt, helyére Bárányos érkezett, akinek ezen a meccsen legalább nem kellett félnie, hogy az ellenfél óv, mert pályára lépett... A 16. percben egy újabb fájdalmas ütközés történt egy debreceni és egy Real-játékos között, Halmosi és Salgado találkozása után büntető ítélt Markus Merk, amit Zidane a bal felső melllé lőtt.

Három perccel később ismét megpróbálhatta a francia aranylabdás, Roberto Carlos középre lőtt labdája után Fülöp pazarul védte Helguera perdítését, de a kipattanónál Ronaldót lerántották, így Merk ismét a tizenegyespontra mutatott, és Zidane ezúttal a jobb alsót választotta, Fülöp a másik irányba indult.

A 26. percben lekocogott a pályáról a válogatottól ezen a meccsen búcsúzó Illés, Béla királyt Kenesei váltotta. Raúl percei következtek, a Real csékája előbb egy eladott labdára csapott le, de fölé lőtt, aztán Helguera mesteri passzával hagyta ott a védőket, de pontatlanul célzott. A Puskás Ferenc-válogatott ritkán jutott el a kapuig, Salgado azonban majdnem besegített a mieinknek, de kajla felszabadítása után Kerekes elől mentett Casillas.

A túloldalon Zidane cselezgetett a kapu előtt, emelését Fülöp kipaskolta, Raúl ollózását blokkolták a védők, az ellentámadásból pedig tizenegyeshez jutott a magyar csapat, Salgado birkózta le Tóth Norbertet, és bár az eset még a 16-oson kívül kezdődött Merk ismét büntetőt ítélt, az este folyamán harmadszor. A labda mögé Kenesei állt, és a léc alá küldte a játékszert. A félidő zárásaként Fülöp ölében landolt egy Beckham-kifli, az angol szabadrúgás-specialista ezúttal nem a tőle megszokott módon tekert kapura, de annyira nem bántuk.

A szünet után negyedórán keresztül csak a mezek alapján lehetett eldönteni, hogy melyik gárdában játszanak a galaktikusok, a Puskás-válogatott ugyanis zsinórban dolgozta ki a helyzeteket: Kerekes passza után Bárányos becsúszva pöckölt a léc fölé, aztán Priskin tűzte rá kapásból, de Casillas résen volt, majd Torghelle ültette le a spanyol portást, de löbbölése a lécről csúszott fölé.

Aztán a 71. percben egy eladott labdából indult a Real-kontra, Zidane Ronaldo elé tette a játékszert, aki beindította a rakétákat, majd 16 méterről a jobb alsóba gurított. Aztán Casillas újabb párharcot nyert Priskin ellen, majd a csereként beálló Owen tartotta meg előző idényben látott szokását, és Baptista átadásából mattolta Fülöpöt, igaz, a brazil Fenevad szabálytalanul szerzett labdát Vinczétől.

A hajrában Torghelle egy akción belül kétszer szépíthetett volna, de előbb Casillas hárított, másodjára pedig nem találta el a kaput, így 3-1-es Real Madrid-győzelemmel zárult a jótékonysági mérkőzés, de a Puskás Ferenc-válogatott méltó ellenfele volt a királyi gárdánák, sőt, egyes periódusokban ellenfele fölé nőtt.