Vágólapra másolva!
Három összecsapásra már kedden sor került az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. A Middlesbrough a Birmingham City vendégeként szerezte meg első győzelmét, a Manchester City Sunderlandben gyűjtötte be a három pontot. Az Aston Villa emberhátrányban szerzett pontot Portsmouthban.

Idegenben szerezte meg idei első győzelmét a Middlesbrough labdarúgócsapata, amely az ausztrál Mark Viduka két góljának köszönhetően 3-0-ra győzött a Birmingham City vendégeként.

Ugyancsak idegenben nyert a Manchester City, amely viszont még veretlen a Premier League 2005-2006-os szezonjában, Vassellék ezúttal Sunderlandben gyűjtötték be a három pontot.

Rosszul kezdte a hazai mérkőzését a még pont nélkül álló Portsmouth együttese, amely már a 11. percben hátrányba került az Aston Villával szemben. Richard Hughes rántotta vissza Solanót, a perui középpályás viszont a sípszót követően visszakönyökölt, így a Villa-játékos a szabadrúgást és piros lapot is kapott. A hátrányba került vendégcsapat mégis pozitívan zárta az esetet, Barry szabadrúgását Hughes ugyanis sajátkapujába csúsztatta (0-1).

A 42. percben góllá érett a Portsmouth fölénye, LuaLua balról, 17 méterről bődületes erővel lőtt a bal sarokba (1-1). Egy perc múlva Ridgewell szabadrúgásból találta telibe a hazaiak keresztlécét.

A második félidőben hiába tett meg mindent a győztes gól megszerzése érdekében a Portsmouth, a birminghamiek lelkes védekezéssel emberhátrányban is pontot szereztek.

eredmények, Premier League, 3. forduló
Birmingham City - Middlesbrough 0-3 (0-2)
gól:
Viduka (14., 45.), Queudrue (71.)

Portsmouth - Aston Villa 1-1 (1-1)
gól:
LuaLua (42.), illetve R. Hughes (öngól, 11.)

Sunderland - Manchester City 1-2 (1-2)
gól:
Le Tallec (41.), illetve Vassell (10.), Sinclair (35.).