Vágólapra másolva!
Akár az Old Traffordon, a Puskás Ferenc-stadionban is 3-0-ra legyőzte a Debrecent a Manchester United, amely így 6-0-s összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. 

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-AVE Ásványvíz - Manchester United 0-3 (0-1)
Puskás Ferenc-stadion, 30 ezer néző
vezette: Massimo Busacca (svájci)
Debrecen: Csernyánszki Norbert - Kiss Zoltán, Máté Péter, Éger László - Dragan Vukmir, Dombi Tibor (Szatmári Csaba, 57.), Böőr Zoltán (Madar Csaba, 78.), Sándor Tamás, Halmosi Péter - Igor Bogdanovic (Bojan Brnovic, 46.), Kerekes Zsombor
MU: Edwin van der Sar - Gary Neville (Kieron Richardson, 13.), Rio Ferdinand, Wes Brown, Gabriel Heinze - Darren Fletcher (Liam Miller, 62.), Alan Smith, Paul Scholes (Phil Bardsley, 46.) - Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs
gól: Heinze (19., 60.), Richardson (65.)
sárga lap: Máté (38.), illetve Smith (13.)
a BL főtáblájára jutott: a Manchester United, kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel

A továbbjutásra ugyan kevés esélye volt, ennek ellenére a győzelem szándékával lépett pályára a magyar bajnok, minimális célként pedig azt tűzte ki Supka Attila vezetőedző, hogy együttese legalább egyszer betaláljon a világhírű ellenfél kapujába.

A Manchester United 3-0-s előnnyel érkezett Budapestre, s hogy Sir Alex Ferguson nem idegeskedett különösöbben a visszavágó miatt, azt jól jelzi, hogy csapatát nem az általa vélt legerősebb összeállításban küldte pályára a Puskás-stadionban - Roy Keane, Mikael Silvestre és John O'Shea például nem is volt tagja a Magyarországra utazó keretnek.

Nikolov Balázs sérülésétől eltekintve a Debrecen ezzel szemben a legütőképesebb tizenegyével vette fel a küzdelmet, ebben a felállásban minden bizonnyal utoljára, hiszen a holland Willem II csapatához szerződő Kerekes Zsombor utoljára húzta magára a piros szerelést.

Első félidő

Annyi már a mérkőzés legelején kiderült, hogy Supka Attila nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy a csapata ezúttal nem fogja tisztelni a Manchestert. Az első támadás, az első határozott szerelések és az első szöglet után az első helyzetet is a Debrecen mutatta be, Halmosi sarokrúgását követően Máté fejelte le a labdát Sándor Tamás elé, aki hat méterről kapura fordulva bombázta égbe a labdát.

A 13. percben Smith csak sárga lapos belépővel tudta megállítani Kerekest, akinek fél percen belül megadatott a lehetőség, hogy nemes és gyors bosszút álljon, tiszta lövőhelyzetben azonban szerencsétlenül találta el a Dombitól kapott labdát.

A 17. percben újabb momentummal folytatódott a Kerekes-Smith párharc, a csatárból lett védekező középpályás kibújt a búcsúzó debreceni szorításából és kapura bólintott, ám Csernyánszki biztos kézzel védte a próbálkozást.

A 19. percben szöglethez jutottak a vendégek, és bár az argentinok elleni meccs tapasztalatai arra intettek, hogy Heinzére ilyenkor vigyázni kell, az előre húzódó védőre ezúttal sem ügyelt senki, így futtában könnyedén fejelhetett a magyar kapu jobb alsó sarkába (0-1).

A kapott gól megfogta a mieinket, az eddigiekkel ellentétben immár inkább a debreceni térfélen járt többet a labda, s nem telt úgy perc, hogy Csernyánszkinak ne akadt volna kisebb-nagyobb tennivalója. Ez a periódus azonban szerencsére nem tartott túl sokáig, kiegyenlítődött a játék, és a hátrányba kerülés sokkját kiheverve ismét derekasan nekigyűrkőzött a Debrecen; Sándor futóversenyt nyert, Böőr három emberen áttörve szögletet harcolt ki, a találkozó következő helyzete mégis egy mancheseteri sarokrúgás után alakult ki: Smith bólintott nem sokkal a jobb kapufa töve mellé.

A félidő utolsó perceire láthatóan ellentámadásokra rendezkedett be a MU, ilyet azonban nem sikerült vezetnie, Sándor Tamás ellenben gondoskodhatott volna a szünet kellemes hangulatáról. A Heinze által elkaszált debreceni cséká a ráadás második percében 17 méterről erőteljes, lapos szabadrúgást eresztett Van der Sar kapujára, a holland portársról kipattant labdára azonban nem érkezett pirosmezes.

Második félidő

És ha már egyszer megtornáztattuk Van der Sart, a második játékrész elején Dombi egy újabb lövéssel máris gondoskodott róla, hogy ne essen ki a gyakorlatból. A másik oldalon Csernyánszki sem tétlenkedett, egy vésztjóslóan Giggs felé tartó Van Nistelrooy-beadásra repült ki remekül.

A 60. percben a Heinze-jelenség egy újabb fájdalmas megnyilvánulásával szembesülhettünk: Giggs balról beküldött szabdrúgására ismét egyedül emelkedett az argentin válogatott, és hét méterről szokásához híven ezúttal sem hibázta el a magyar kaput (0-2).

Öt perc sem telt el, és máris újabbat kortyoltunk a párosítás kínálta keserű pohárból: Máté labdavesztése után Ronaldo pöckölte oda labdát a csereként beállt Richardson elé, aki 18 méterről a debreceni kapu bal oldalába zúdított (0-3).

Kialakult tehát a manchesteri mérkőzés eredménye, a becsületgól azonban továbbra is ott lebeghetett célként a mieink szeme előtt, és kisvártatva ki is alakult a mérkőzés legkecsegtetőbb magyar helyzete: Sándor egy finom csel után szépen játszott Brnovic elé, aki nyolc méterről a jobb oldali kapufába püffölte a labdát.

A 73. percben Richardson lebicegett a pályáról, és mivel Ferguson ekkorra már valamennyi cserelehtőségét kihasználta, a mérkőzés utolsó szakaszára emberelőnybe került a Loki. Ehhez képest Van Nistelrooy került ziccerbe a 75. percben, a bal kapufa mellett centikkel elcsorgó gurítását dermedve figyelte a Puskás-stadion 30 ezer nézője.

A MU visszahúzódott, a magyarok egyre fáradtabban mozogtak, Sándor lövésére Ronaldo válaszolt, majd jött a meccs hajrája, amely egyik oldalon a megelégedés, a másikon a beletörődés jegyében telt, izgalmakra már csak a mezcsere adott okot.

A Manchester United a papírformát ismét igazolva a Puskás Ferenc-stadionban is 3-0-ra győzött, így 6-0-s összessítéssel biztosította helyét a Bajnokok Ligája főtábláján, míg a Debrecen az UEFA-kupában folytathatja a nemzetközi szereplést.

Supka Attila, a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz vezetőedzője: "Jó iramban kezdtük a mérkőzést, volt két nagy lehetőségünk, majd egy figyelmetlenségből gólt kaptunk, ami érezhetően megzavarta a csapatot. A szünet után is megfelelően futballoztunk, annak ellenére, hogy újabb két gólt rúgott a Manchester. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, helyzeteket teremtettünk, csak sajnos nem éltünk vele. Úgy érzem, a közönséget kiszolgáltuk."

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője: "Nagyon jó produkciót nyújtottunk, azonban ellenfelünk jobb volt, mint amit az eredmény mutat, éppen ezért vagyok különösen elégedett a 6-0-s összesítéssel. A főtáblán azonban jobban kell futballoznunk."