Vágólapra másolva!
Amennyiben a Debrecen futballcsapata bejut az UEFA-kupa csoportkörébe, a mérkőzéseket - csakúgy, mint a Manchester United elleni találkozó esetében - nem lehetne megtartani az Oláh Gábor utcai stadionban annak alkalmatlansága miatt - adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A debreceni futballisták és szurkolók már a Manchester United elleni párharc előtt is sajnálatuknak adtak hangot, amiért az Európai Labdarúgó-szövetség döntése értelmében nem játszhatták le saját pályájukon a BL-selejtező harmadik fordulójának visszavágóját.

Az UEFA a döntést a Oláh Gábor utcai stadion kevés férőhelyével és általánosan alacsony minőségű infrastruktúrájával indokolta, és amint az a klub honlapjának hétfői híradásából kiderül, a határozat az UEFA-kupa-csoportmérkőzéseire is vonatkozik. Jelen állás szerint tehát ha a Loki sikeresen veszi az ukrán bajnokságban hét forduló után még veretlen Sahtar Donyeck elleni fordulót, akkor valószínűleg későbbi ellenfeleit is a fővárosban kell fogadnia, ám a debreceni klubvezetés még nem tett le róla, hogy meggyőzze az európai szövetséget.

Az UEFA szerint a létesítmény a sajtórész fejlesztésével, a lelátó betonalapzatának felújításával, az irányítószoba megfelelő felszerelésével és a stadion egész területének bekamerázásával válna alkalmassá a "nagycsapatok" elleni mérkőzésekre, és bár valamennyi feltételnek vélhetően nem tudnak eleget tenni ugyan a hajdúságiak, a klub a lehetőségek határain belül megpróbálja elhárítani az akadályokat, majd - ha az ukrán bajnok ellen továbbjut a csapat - ismételten engedélyét kér a csoportmérkőzések debreceni megrendezéséhez.