Vágólapra másolva!
Kábítószeres ügyben hallgatta ki a brazil futballválogatott két tagját, Ronaldót és Julio Césart a riói rendőrség. A hétfői hivatalos elbeszélgetés előzményeként a nyomozók olyan bandát füleltek le, amely a felső tízezer köreiben ecstasyt és más drogokat terjesztett, s mint lehetséges fogyasztó, a két labdarúgó neve is felmerült.

A spanyol hírügynökség keddi jelentése szerint Julio César, a brazil válogatott, klubszinten pedig az olasz élcsapat, az Internazionale kapusa a kihallgatáson tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban is állt volna a Rio de Janeiró-i drogkereskedőkkel. Hozzá hasonlatosan a szintén beidézett Ronaldo, a nemzeti együttes és a Real Madrid kétszeres világbajnok támadóklasszisa is visszautasította a felvetést, hogy valaha is kábítószerrel élt volna, egyúttal közölte, hogy egyetlen dílert sem ismer.

A telefonos lehallgatások révén felgöngyölített ügy aktái szerint Amon Lemos, a csatár korábbi barátnőjének, Livia Lemosnak a bátyja egy ismerősének arról beszélt: mindenki szeret marihuánát szívni, még Ronaldo is.

A kapus és a csatár kihallgatása után a brazil rendőrség közölte, hogy a hatóságok elégedettek a magyarázatokkal, s megnyugtatták Ronaldóékat, hogy semmiféle kapcsolatot nem feltételeznek köztük és a drogkereskedők között.

Ronaldóra és Julio Césarra amúgy hamarosan újabb nehéz próba vár, de már a zöld gyepen: a brazil válogatott vasárnap világbajnoki selejtezőt játszik Chile legjobbjaival.