Vágólapra másolva!
Szerdán nyolc mérkőzést rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája 2005-2006-os szezonjának első fordulójában. Az első körben két elitklub is igen nehéz feladat előtt áll, ugyanis a Manchester United a Villarreal, míg az FC Barcelona a Werder Bremen otthonában lép pályára. Valamennyi összecsapás 20.45-kor kezdődik.

az első forduló szerdai párosítása
A csoport
Rapid Wien (osztrák) - Bayern München (német) (tv: Viasat 3, felvételről)
FC Bruges (belga) - Juventus (olasz)

B csoport
Sparta Praha (cseh) - Ajax Amsterdam (holland)
Arsenal (angol) - Thun (svájci)

C csoport
Udinese (olasz) - Panathinaikosz (görög)
Werder Bremen (német) - FC Barcelona (spanyol)

D csoport
Villarreal (spanyol) - Manchester United (angol) (tv: Viasat 3, elő)
Benfica (portugál) - Lille (francia)

Korsós György csapata, a Rapid Wien már a nyitókörben rendkívül nehéz feladat előtt áll a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ugyanis a német pontvadászatban hibátlan mérleggel listavezető Bayern Münchent fogadja.

A bécsiek annak ellenére az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára, hogy a bajorok bokasérülés miatt nélkülözni kénytelenek legnagyobb klasszisukat, Michael Ballackot. A magyar válogatott futballista viszont minden bizonnyal helyet kap a hazai gárda kezdő tizenegyében.

Az A csoport másik mérkőzésén az olasz bajnok Juventus az FC Bruges otthonában vendégeskedik, s a Zebrák jó formájából kiindulva meglepetés lenne, ha a hazai együttes akár csak egy pontot is szerezne.

A B jelű kvartettben az Arsenal a svájci Thunt fogadja, míg a papírforma szerint a csoport második helyére aspiráló két gárda, a Sparta Praha és az Ajax Amsterdam egymással találkozik Prágában.

A C és a D csoport favoritjára, azaz az FC Barcelonára és a Manchester Unitedre is nehéz feladat vár. Előbbi a Werder Bremen otthonában vendégeskedik majd, s habár nyilvánvalóan esélyesebbnek számít ellenfelénél, korántsem vehető biztosra győzelme, már csak azért sem, mert a brémaiak nagyszerűen rajtoltak a Bundesligában. Legutóbb például idegenben 5-1-es győzelemmel gázoltak át a Kaiserslauternen, ami bizonyosan jót tett a futballisták önbizalmának egy ilyen nagy meccs előtt. Aminek viszont nem örülhetnek a hazaiak, az az, hogy az igen jó formában lévő csatáruk, Miroslav Klose eltiltás miatt nem léphet pályára szerdán.

A kvartett másik találkozóján a Torghelle Sándort soraiban tudó Panathinaikosz Udinébe látogat. A magyar csatár valószínűleg a cserepadon kap majd helyet, akárcsak a hétvégi bajnokin, amelyen az utolsó negyedórára szállt be a játékba.

A D csoportban játsszák az első forduló szerdai játéknapjának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját: a Manchester United az előző idény meglepetéscsapatának, a Villarrealnak az otthonában vizitál. A hazaiak összes ászukat megtartották a nyáron, így továbbra is jó eséllyel vehetik fel a versenyt a legnagyobbakkal, ugyanakkor ezúttal az argentin Juan Roman Riquelmére bokasérülés miatt nem számíthatnak. A másik mérkőzésen a Benfica a Lille-t fogadja.