Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája első játéknapjának egyik legnagyobb szenzációját az Olympique Lyon szolgáltatta, miután az első félidőben tíz perc alatt kiütötte a vendég Real Madridot.

A spanyolok a nyitó negyedórában két szabadrúgást végezhettek el veszélyes helyről, azonban ezek kimaradtak. A sérült Zinédine Zidane-t és az eltiltott Ronaldót nélkülöző madridiak ezt követően is a támadással foglalkoztak, de éppen ez lett a vesztük. A 21. percben Carew, a 26.-ban Juninho Pernambucano, a 31.-ben pedig Wiltord talált be, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Az első két Lyon-akció góllal zárult, de Vanderlei Luxemburgo, a Real vezetőedzője szerint ez nem a véletlen műve: "Szó sincs arról, hogy a hazaiaknak mázlijuk volt: ilyen jó a csapatuk!" Gerard Houllier, az OL trénere szerint a rivális sem játszott rosszul: "Tudom, a spanyol sajtó nem lesz elnéző, de higgyék el, egy jól játszó Realt győztünk le egy nagyon jó mérkőzésen."

A Lyon a BL előző két kiírásában a negyeddöntőig jutott, azonban a mostani siker révén megjött az étvágy. Erről beszélt a csapatkapitány Cacapa is: "Jót tett az önbizalmunknak a 3-0-s győzelem, de nem szabad elbíznunk magunkat. Még csak egy mérkőzésen vagyunk túl, és messze még a sorozat vége. Az biztos, hogy többet szeretnénk nyújtani, mint egy évvel korábban."

Az F csoport másik összecsapásán a norvég Rosenborg a görög Olimpiakosz otthonában diadalmaskodott 3-1-re, így most a Real a kvartett sereghajtója.