Vágólapra másolva!
Spanyol lapok szerint elképzelhető, hogy ha a Real Madrid labdarúgócsapata vasárnap nem nyer Barcelonában az Espanyol elleni bajnokin, akkor menesztik Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőt.

A madridiak szerdán a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában 3-0-ra kikaptak a Lyon otthonában. A franciák már az első félidőben kialakították a végeredményt. A Real utoljára 17 évvel ezelőtt, az AC Milantól kapott három gólt nemzetközi kupameccsen egy félidő alatt.

"A Lyon úgy nyert, hogy a madridi játékosok meg sem izzadtak, a lefújás után még fésülködniük sem kellett, semmit nem tettek a vereség elkerüléséért" - írta az AS.

Az El Mundo szerint "a Realt tíz perc alatt megalázták. A játékosok úgy viselkedtek, mint riadt bárányok a farkas szülinapi buliján."

Mindkét lap emlékeztetett rá, hogy az előző idényben a Real szintén 3-0-s vereséggel kezdett a BL-ben, akkor a Bayer Leverkusen otthonában kapott ki a madridi sztárklub. Négy nappal később következett az Espanyol elleni 1-0-s vereség, ami után az akkori edző, José Antonio Camacho benyújtotta lemondását.

A Betis a címvédő Liverpooltól kapott ki 2-1-re hazai pályán, ám a spanyol gárda elnöke nem a vereség miatt van pácban. Manuel Ruiz de Lopera négymillió eurót fizet az adóhatóságnak, hogy megmeneküljön a börtönbüntetéstől. A 61 éves építési vállalkozót adócsalással gyanúsították, és az ügyész 14 hónapos szabadságvesztés kiszabását kérte rá.

A sportvezető ügyvédjei azonban még a per megkezdése előtt megegyeztek a vád képviselőivel, hogy de Lopera a 2,1 milliós elmaradáson túl 1,9 milliós büntetést is törleszt.