Vágólapra másolva!
Benyújtotta lemondását Didier Deschamps, a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Monaco vezetőedzője. Szerdán Troyes-ban Deschamps eddigi segítője, Jean Petit ül a kispadra.

Az 1998-ban játékosként világ-, két évvel később Európa-bajnok Deschamps délelőtt - a La Turbie-i edzőközpontban - közölte a játékosokkal, hogy távozik.

A Monaco meglehetősen gyengén kezdte az évadot: a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában alulmaradt a Real Betisszel szemben, a hazai bajnokságban pedig hét forduló során mindössze két győzelmet aratott, emellett pedig volt egy döntetlenje és négy veresége, aminek következtében csak a 15. helyen áll. Vasárnap például hazai pályán kapott ki a Rennes-től 2-0-ra.

Deschamps 2001-ben négyéves szerződést kötött a hercegségbeli klubbal, majd a 2004-es remeklést, a BL-döntőt követően két esztendővel meghosszabbította eredeti kontraktusát.

A távozó szakember helyét átmenetileg eddigi pályaedzője, Jean Petit foglalja el a kispadon. Ha szerdáig nem születik döntés Deschamps utódjáról, akkor a Troyes elleni bajnokin is Petit lesz a szakmai munka elsőszámú felelőse.