Vágólapra másolva!
Felemásra sikeredett a hétvégéje Gera Zoltánnak. A magyar válogatott csapatkapitánya szombaton gólt szerzett a WBA-Sunderland Premier League-mérkőzésen, majd kiderült, hogy hétfőn ismét műtétnek kell alávetnie magát.

A Sunderland elleni idegenbeli mérkőzésen Gera a 93. percben szerzett fejes góllal mentett pontot csapata számára. A West Bromwich középpályása csak rövid ideig örülhetett felhőtlenül, ugyanis a csapat orvosai jelezték, hogy a folyamatosan gondot okozó kézsérülése miatt hétfőn ismét meg kell műteni.

A májusi kézfejtörést követően ez már a harmadik és a remények szerint utolsó operáció lesz, melynek célja a korábbi műtéti seb helyén keletkezett gyulladás megszüntetése lesz. A műtétet hétfőn egy birminghami magánklinikán végzik el, a játékost ugyan altatják, de az orvosok szerint az éjszakát már otthon töltheti. Gera a műtét miatt bizonyosan nem lép pályára a Bradford elleni kedden esedékes Ligakupa-találkozón.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első bajnoki gólomat ebben az idényben" - nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya. "Sajnos sem nekem, sem a csapatnak nem ment igazán a játék szombaton, de azt gondolom, hogy azért a döntetlent megérdemeltük. Hajtós, birkózós meccs volt, ahol az elején nem lett volna szabad gólt kapnunk, mert így végig csak futottunk az eredmény után. Elég pontatlan és ötlettelen volt a játékunk, de nagyon akartunk."

- Állítólag felmerült az edzőjében, Bryan Robsonban, hogy lecseréli önt. Mit szól ehhez?
- Nem lepődtem volna meg, mert éreztem, hogy nem úgy megy a játék, ahogy azt szeretném. Ennek ellenére mentem, csináltam a dolgomat, és megpróbáltam mindent. A 93. percben szerzett fejes gól is talán azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem adtam fel, sem én, sem a többiek, és a legutolsó pillanatig küzdöttünk. A meccs után az öltözőben kérdeztem a másodedzőnket Nigelt, hogy le akartak -e cserélni, mert én úgy éreztem, hogy felmerült ez bennük. Azt válaszolta, hogy gondolkoztak, de aztán abban maradtak, hogy érdemes a pályán hagyni, mert hátha képes leszek még valami váratlanra. Örülök, hogy sikerült igazolni a döntésüket.

- Bryan Robson úgy gondolja, hogy fordulópont lehet a csapat életében ez a gól.
- Remélem, hogy igaza lesz, és kilábalunk a hullámvölgyből. A bajnokságot jól kezdtük, de két fordulót követően elvesztettük a fonalat. Szeretném, ha mostantól újra elkezdenénk nyeregetni a meccseket, mert nagyon nagy szükség van a pontokra.

- Hétfőn ismét megműtik, miért?
- Sajnos a májusi kéztörésemet és az azt követő műtétet a mai napig nem sikerült kihevernem, mert a kézfejemen lévő seb folyamatosan be van gyulladva. Nem is a kezemben érzett fájdalom a nagyobb gond, hanem az, hogy gyulladás van a szervezetemben, ami kihat a testem más részére is, és így sajnos nem vagyok tökéletes állapotban. Az orvosok azt mondják, hogy most egy újabb beavatkozás után várhatóan már tünetmentes leszek, és újra nem zavar majd semmi. Altatásban végzik majd a beavatkozást, de nem lesz hosszú, és azt ígérték, hogy este már otthon alhatok. Ettől függetlenül az már biztos, hogy Bradford elleni Ligakupa-meccset csak a lelátóról nézhetem majd. Biztosat majd csak a hét közepén lehet tudni a visszatérésemről, de a hétvégi bajnokin már újra ott szeretnék lenni a pályán.