Vágólapra másolva!

Ők így beszélnek Gerzsonról

 
Steve Wilson, a BBC televíziós csatorna elismert szakkommentárora:"Biztos, hogy óriási szerepe van abban Gera Zoltánnak, hogy az utóbbi időben egyre több magyar futballista kap szerződést a szigetországban. Ő kivételes tehetség, a West Bromwich Albion rengeteget nyert a szerződtetésével, és miután a másodosztályban is futballozik egy-két ügyes magyar, így azt is mondhatnám, hogy nekik köszönhetően az angol szakemberek újra kezdik felfedezni Magyarországot."
Aage Hareide, a norvég válogatott szövetségi kapitánya:Egyértelmű, hogy az Angliában profiskodó Gerának jut kulcsszerep a magyar válogatott játékában. Az ő semlegesítése a legfontosabb, mert ezzel iktatható ki a magyar csapat legnagyobb erőssége.
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United támadója:Angliában többször is láttam futballozni, és egyértelmű, hogy kivételes tehetségű futballista, olyan, akinek csak nagyon kevés teret szabad engedni, különben nehéz semlegesíteni.
Phil Parkinson, a Hull City edzője (csapata WBA-tól elszenvedett, kétgólos veresége után):"Gera játéka komoly aggodalomra adott okot, és rengeteg probléma forrása volt számunkra. Változtatnunk kellett az eredeti taktikánkon is miatta, mert annyi gondot okozott a mozgása a játékosaimnak. Gera egy egészen kiváló labdarúgó."
Alex Livie (Sky Sports) elemzése a 2005/06-os szezon előtt:"A West Bromnak egy igazi minőségi középpályása van Gera Zoltán személyében, aki idén bizonyíthatja: ő jelenti a különbséget bennmaradás és kiesés között. Az elmúlt idényben több, Geráért befutott élvonalbeli ajánlatot is visszautasított Bryan Robson menedzser. A magyar vezérletével - ha nem kapja el a második idényesekre jellemző formazuhanás - a WBA átlépheti a mágikus 40 pontos álomhatárt is."
Antii Niemi, a Southampton kapusa:"Úgy néz ki, mint Gerrard, úgy fut, mint Gerrard, úgy lő, mint Gerrard! Kétlábas, jól fejel, és fontos gólokat szerez."
United Review, a Manchester United hivatalos magazinja amely az ellenük vívott meccs után a az ellenfél legjobbjaként emelte ki Gerát, egész oldalas fotóval illusztrálva:"A West Brom meghatárózó figurája, középpályásként és csatárként is remek, gyors és kreatív. Minden meccsen rongyosra futja a lábát, hat gólt és tömegnyi hódolót szerzett"
Ronnie Wallwork, a WBA játékosa:"Zoltán egy év alatt legendává vált a klubnál"
soccernet.com, mértékadó labdarúgó portál, amely Zoltánt beválasztotta az 2005-ös angol álomcsapatba:"A 26 éves játékos már kultikus hős csapatában, ami nem csoda hiszen jórészt neki köszönhető, hogy a kiscsapat csodával határos módon megmenekült a kieséstől."
Geoff Horsfield, a WBA játékosa:"Gera pompás fickó, mind azt akarjuk, hogy közöttünk legyen. Egyre jobban beszél angolul, és fantasztikus játékos. Kapaszkodnunk kell belé, mert nagyon fontos számunkra. Zoltán nem csak kitűnő érzékkel megáldott futballista, aki tudja ezeket az apró finomságokat, de nagyon keményen is dolgozik, nem ismer elveszett labdát, gólokat szerez, és nagyon nagy tehetsége ennek a klubnak."
Bryan Robson, Gera Zoltán edzője:"Csúcskategóriás játékos, szeretnék minél több Gera Zoltánt a csapatomban tudni. Zoltán nem iszik, nem dohányzik és fejlődni akar minden téren. Az edzés végeztével például nem húz a lehető legrövidebb időn belül haza, előbb gyúrat még egyszer. Mert tisztában vele: ez a helyes, erre van szüksége."
Bryan Robson, a WBA edzője az Everton elleni mérkőzés után:"Zoltán már sok mindent letett az asztalra nálunk, ez azonban az ő személyiségét ismerve nem meglepetés számomra. Amióta én itt vagyok, ez a fiú félelmetes, és az igazat megvallva el kell mondanom, hogy még mindig csak tanulja az angol nyelvet és a brit futballt. Már többször elbeszélgettem vele erről-arról, és elmondta, hogy amikor Magyarországon futballozott, egyáltalán nem kellett védekező feladatot ellátnia. Annak ellenére, hogy most már kezd hozzászokni, nagyon nehezen érzett rá, hogyan kell egyszerre védekeznie és támadnia is. Zoltán nagyszerű srác, és nagy hasznunkra van. Az arcán mindig ott a mosoly, és az edzéseken mindent, mindent megcsinál, amit mondasz neki. Ő éppen olyan játékos, amilyeneket magam körül akarok látni. Bármelyik edzővel, menedzserrel beszélgetek a mérkőzéseken, egyik sem felejti el megemlíteni Gera Zoltánt."
A The Times arról, hogy elfogyott a boltokban a Gera mez:"Most várjanak a jövő év elejéig, vagy érjék be egy Kanu-polóval?"
John Motson nemzetközi hírű labdarúgó kommentátor:"Gera egy személyben játszik Chelsea-t."
The Sunday Telegraph:"Gera Zoltán az "Albion egyetlen játékosa, aki egyszerre rendelkezik technikával és fortéllyal, nem beszélve az önbizalomról, mellyel felveheti a versenyt a klasszis védőkkel".
Gary Megson, Zoltán első angol edzője:"Élmény nézni, ahogy labdához ér. Az elmúlt időszak legjobb igazolása volt, akiben még nagyon sok öröme telik majd a szurkolóknak."
Gary Lieneker, sokszoros angol válogatott játékos:"Gera egyike a Premier League legfigyelemreméltóbb újoncainak. Amikor nála van a labda, mindig történik valami a pályán."
Forrás: MTILothar Matthäus, magyar szövetségi kapitány:"Zoltán ösztönös tehetség, a jelenlegi magyar labdarúgás legnagyobb kincse. Olyat tud a labdával, amit nem lehet megtanulni."
Forrás: EPAKevin Kuranyi, a Vfb Stuttgart játékosa, egy Fradi elleni meccs után:"Ördöngős dolgokra képes. Ha nála van a labda, akkor lüktet a játék körülötte. Hihetetlenül jól cselez."
Felix Magath, a Bayern München jelenlegi, VfB Stuttgart egykori edzője a Ferencváros elleni meccs után:"Gera nagyon jó képességű játékos, aki biztosan megállná a helyét a Bundesligában is."
Angol televíziós szakkommentár a West Bromwich - Bolton meccs kapcsán:"Mit keres egy ilyen tehetség a West Bromwichnál? Sokkal előkelőbb klubban lenne a helye."
Mark Lawrenson, a Liverpool korábbi védője, egykori 39-szeres ír válogatott, a BBC televízió labdarúgó-szakkommentátora:"A West Bromwichban nekem a jobb oldalon Gera Zoltán tetszik a legjobban. Ügyes és hasznos labdarúgó. Ő az, aki csapata esetleges kiesése után az érdeklődés középpontjában lesz a játékospiacon."
Forrás: EPAGuus Hiddink, a PSV Eindhoven vezetőedzője:"Azon kívül, hogy kiváló képességekkel megáldott, rendkívül technikás labdarúgó, az is vonzó benne, hogy nagyon nagy szíve van. Amikor játszik ezer százalékosan odateszi magát és megharcol minden labdáért. Meggyőződésem, hogy rendkívül sokra viheti nemzetközi szinten."
Martin Jol, a Tottenham vezetőedzője:"Gera Zoltán csodálatos játékos, nagyra értékelem őt. Félelmetes jobb lába van, és úgy tűnik, egy nagyon jó játékossá válhat a Premiershipben. A legjobbakat kívánom neki egykori klubomnál, a West Bromnál."
Király Gábor, a Crystal Palace magyar válogatott kapusa:"Zolit nem csak hogy ismerik, elismerik szerte Angliában. Mint honfitársát, többször kérdezgettek már róla az újságírók, de jellemző, hogy a WBA elleni meccsünk előtt az edzőnk az egyéni elemzésnél is felhívta rá a figyelmünket rá. Leginkább azonban akkor szembesültem Zoli népszerűségével, amikor az egymás elleni meccsünkön több mozdulatánál felhördült a lelátó, sőt előfordult, hogy a szurkolók kórusban skandálták a nevét. A Zoli iránti tisztelet és szeretet azonban nem csupán a WBA-nál, egész Angliában jellemző. Mindenütt elismeréssel, már-már csodálattal beszélnek róla. Nem merem kimondani, hogy meddig juthat el, mert a jóslataim többnyire nem hoznak szerencsét, de egy, a WBA-nál erősebb csapatban is megállná a helyét. Kívánom neki, hogy ez sikerüljön is."
Németh Szilárd, a Middlesbrough magyar származású szlovák válogatott játékosa:"Személyesen nem ismerem, mivel az ősszel nem léptem pályára a West Brom ellen. Korábban egyszer láttam Gerát élőben játszani, még Győrben, amikor a Fradi labdarúgója volt. Nagyon technikás, kreatív játékosnak tartom, éppen ezért meglepődtem, hogy éppen Angliába szerződött. Teljes mértékben megállja azonban a helyét, sőt hétről-hétre jó teljesítményt nyújt. A jövője azon is múlik, hogy kiesik, vagy bennmarad a csapata. Én személy szerint örülnék, ha hozzánk jönne, szívesen játszanék vele egy csapatban. Két hét múlva egymás ellen lépünk pályára, ami megfelelő alkalom lesz arra, hogy személyesen is megismerjem."