Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd többségi tulajdonosa, Piero Pini a Magyar Labdarúgó Szövetség számlájára utalta át a csapat korábbi vezetőedzőjének, Tornyi Barnabásnak járó 40 millió forintot, mivel a tréner nem jó számlát adott a klubnak.

"A Tornyi által benyújtott számláról kikértük az APEH véleményét, amely azt jogszerűtlennek találta. Így nem utalhattuk át pénzt" - mondta a Bozsik-stadionban tartott sajtótájékoztatón az olasz üzletember, aki az eseményen bemutatta az átutalást bizonyító iratot, valamint az APEH szakvéleményét is.

Az MTI azon kérdését azonban nem válaszolta meg Pini, hogy egyeztette-e az MLSZ vagy a liga vezetőivel, hogy azok elfogadják-e a klub mostani lépését, azaz a 13-szoros bajnok, 5-szörös kupagyőztes együttes megmenekül-e a másodosztályba sorolástól.

"Ezzel lezártnak tekintjük az ügyet, hiszen most már az MLSZ-nek kell megoldania a problémát. Tornyi nyert, megkaphatja a pénzét, de arról már az MLSZ-szel kell megegyeznie, hogy miként juthat a pénzéhez. A számlára azonban persze továbbra is igényt tartunk" - mondta Pini.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke a távirati iroda kérésére nem kívánta kommentálni a sajtótájékoztatón elhangzottakat. Mint mondta, nem rendelkezik elég információval ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjon mondani a Tornyi-ügyről.

A liga fellebbviteli bizottsága június 15-én jogerősen úgy határozott, ha az egyesület nem rendezi adósságát a tréner felé, akkor egy osztállyal lejjebb sorolja, és fordulónként - már az NB II-ben - egy pontot levon tőle. Az MLL-lel hat nappal később kötött megállapodás értelmében azonban a kispestiek mégis elindulhattak az élvonalban, de még júniusban ügyvédi letétbe kellett helyezniük a szakembernek - kamatokkal együtt - járó 40 millió forintot, amíg a fővárosi ügyészség nem határoz jogi beadványaikról.

Tornyi Barnabás 2004 márciusában pert nyert a klub ellen, s a fővárosi ítélőtábla jogerős döntése szerint 29 millió 400 ezer forint illeti meg. A vezetőedzőt az időközben tulajdonos- és névváltozáson átesett csapatot akkor működtető kft. vezetése 2001. április 11-én menesztette. Az indoklás szerint szerződésszegés miatt állították fel a kispadról. A szakember bíróságra vitte az ügyet, a pert első fokon elvesztette, ám másodfokon neki adtak igazat.