Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét bővelkedett remek mérkőzésekben, hiszen a BL-ben és az UEFA-kupában is fordulót rendeztek, és viszonylag sokan akadtak, akik remek teljesítményüket a hét végi bajnokira is meg tudták őrizni. Álomcsapatunkban mindössze két olyan focista akad, aki csak egy meccsen szerepelt a múlt hét során.
Maik Taylor (északír, Birmingham City): A birminghami együttes végig rendkívül alárendelt szerepben játszott az Arsenal elleni bajnokin, mégis kis híján kihúzta kapott gól nélkül, de ez csak és kizárólag kapusának, Maik Taylornak volt köszönhető. Az északír portás elképesztően jól védett, tizenegyest is hárított, de végül egy megpattanó lövésnél kénytelen volt kapitulálni.
Danny Mills (angol, Manchester City): A manchesteri együttes nagy küzdelmet vívott az Evertonnal a hét végi bajnokin, és a három pontot végül a jobbhátvéd Mills döntötte el, aki minden bizonnyal élete legnagyobb gólját szerezte. A védő mintegy harminc méterről szánta el magát lövésre, és védhetetlenül kilőtte a jobb felső sarkot.Lúcio (brazil, Bayern München): A bajorok a múlt héten a tőlük megszokott módon szerepeltek a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is, hiszen mindkét találkozójukat megnyerték, ráadásul kapott gól nélkül. Ez persze elsősorban a védelmet dicséri, amelyből leginkább Lúcio emelkedett ki, a brazil focista a VfL Wolfsburg ellen még gólt is szerzett.Paolo Maldini (olasz, AC Milan): A rossonerók csapatkapitányán nem látszik az idő, a veterán védő ma is ugyanolyan magas színvonalon futballozik, mint másfél évtizeddel ezelőtt. Ráadásul az utóbbi időben mintha sokkal támadóbb felfogásban játszana: a múlt héten a BL-ben még csak gólpasszt adott, a bajnokságban viszont kétszer is bevette a Reggina hálóját.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda ezúttal egyszer sem botlott, a BL-ben és a bajnokságban is hozták a kötelezőt - előbbi sorozatban kicsit nehezebben, a Primerában pedig könnyebben. Utóbbi mérkőzésen a Mallorca ellen Roberto Carlos kétszer is betalált, egy távoli lövéssel és tőle megszokott módon egy szabadrúgással volt eredményes.
David Beckham (angol, Real Madrid): A volt manchesteri középpályás az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményével végképp belopta magát a madridi hívek szívébe. Beckham elsősorban az Olimpiakosz elleni BL-meccsen remekelt, egyértelműen a mezőny legjobbja volt, és két gólpasszt is adott, de a Mallorca elleni bajnokin is hozzájárult a győzelemhez egy assziszttal.Michael Essien (ghánai, Chelsea FC): A londoni együttest a hétközi, Liverpool elleni Bl-mérkőzés után sokan kritizálták, de José Mourinho gárdája a hét végén alaposan megmutatta a kétkedőknek, hogy jelenleg nem akad nála jobb csapat Angliában. A 4-1-es diadallal végződött összecsapáson az egész középpályás-sor remekelt, de talán Essien dolgozott a legtöbbet.Rafael van der Vaart (holland, Hamburger SV): A hamburgiak középpályása valószínűleg élete legjobb formájában futballozik manapság. Az Ajaxtól szerződtetett játékos rendkívül gólerősen játszik: az UEFA-kupában az ő találatával ment tovább a csapat a dán FC Köbenhavn ellenében, majd a hét végén a Kaiserslautern elleni bajnokin is kettőt vállalt.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A katalánok teljesítménye eddig meglehetősen hullámzó a szezon során, és ezen a héten is ez volt a helyzet. A BL-ben az Udinese ellen remekelt az együttes, és Ronaldinho mesterhármasának köszönhetően simán verte az olasz csapatot, hogy a hét végén a Zaragoza ellen csak véres verítékkel mentsen pontot. A brazil itt nem csillogott ennyire, de azért egy gólra jó volt.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): A Vörös Ördögök valószínűleg nehéz helyzetben lennének németalföldi gólvágójuk nélkül, hiszen a bajnokságban a csapat tíz találatából hármat ő ért el. A hét végén a Fulham ellen is kettőt vállalt, de természetesen a hétközi BL-meccsen is ő érte el a győztes gólt.Omer Golan (izraeli, Maccabi Petah-Tikva): Az UEFA-kupában a legnagyobb meglepetést talán az izraeli Maccabi Petah-Tikva szerezte azzal, hogy idegenben 5-2-re verte a Partizan Beogradot, és ezzel bejutott a csoportkörbe. A találkozó hőse a szentföldiek csatára, Golan volt, aki mesterhármast ért el a szerbek ellen.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.