Vágólapra másolva!
Svájcban az európai porondon remeklő csapatok egymás ellen léptek pályára a bajnokságban, és a listavezető Basel simán legyőzte az FC Thun. Az oroszoknál a hét vasárnapi mérkőzésen mindössze két gól született; Hollandiában és Skóciában megszakadt a listavezető százszázalékos sorozata; míg Franciaországban az Olympique Lyon egyelőre magabiztosan vezeti a tabellát.

A jelek szerint képtelen botlani a Ligue 1-ben az Olympique Lyon, hiszen a címvédő a hét végi fordulóban egygólos hátrányból fordítva nyert idegenben a Stade Rennes ellen, és ennek köszönhetően továbbra is magabiztosan vezet a bajnokságban. A lyoniakhoz a Paris Saint-Germian és a Girondins Bordeaux próbál tapadni, de ezúttal az AS Monaco és az Olympique Marseille is begyűjtötte a három pontot.

A lyoni gárda ezúttal ahhoz a Rennes-hez látogatott, amely az előző idényben pazar hazai teljesítményének köszönhetően kiválóan szerepelt, de ebben a szezonban meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt - igaz, a hét közben bejutott az UEFA-kupa csoportkörébe a spanyol Osasuna ellenében.

A listavezető mestere, Gérard Houllier szokásához híven megint megkavarta csapatát, igaz, némiképp kényszerűségből, mert a két megszokott szélsőhátvéd, Anthony Reveillere és Jérémie Berthod egyaránt eltiltás miatt hiányzott - de kimaradt még John Carew is, aki helyett a brazil Fred kezdett a csatársorban.

A hazaiaknál a csapatkapitány, Cyril Jeunechamp volt a nagy hiányzó, és Bölöni László ezúttal két támadóval küldte pályára együttesét, ami meg is hozta eredményét, még ha a vezető találatot egy középpályás, jelesül a svéd Kim Källström érte is el. A vendégek csak a félidő hajrájában kezdtek a tőlük elvárt színvonalon futballozni, ám ekkor nem tudtak kiegyenlíteni - a második játékrészben viszont Juninho Pernambucano vezérletével fordítani tudtak.

A brazil középpályás előbb mintegy 30 méterről bombázott a hálóba, majd szabadrúgását Tiago csúsztatta a hálóba. A hajrában még a korábban a Rennes-ben is megfordult Sylvain Wiltord is betalált, így a Lyon 3-1-es győzelmet aratott, és továbbra is veretlennek mondhatja magát.

A listavezető előnye négy pont a PSG-vel szemben, amely némi szenvedés után győzte le az FC Nantes-t hazai pályán. A párizsiak az első perctől kezdve nagy fölényben futballoztak, de eleinte úgy tűnt, hogy a kapu előtt el vannak átkozva, mert sehogyan sem sikerült megszerezniük a vezetést.

A második félidő elején ráadásul Edouard Cissé kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, de ekkor is sorra dolgozták ki a helyzeteket - hogy szép sorban ki is hagyják őket. A jeget végül egy védő, Mario Yepes törte meg, aki viszont erősen lesgyanús szituációból volt eredményes, ami persze egyáltalán nem zavarta a párizsi drukkereket - a szurkolók a lefújáskor felállva ünnepelték kedvencieket, akik a portugál Pauleta góljával tették biztossá a diadalt.

A dobogó harmadik fokán némi meglepetésre a Girondins Bordeaux áll, köszönhetően a sereghajtó FC Metz elleni 1-0-s győzelemnek, és a bordeaux-iak mögött egy hárompontos "szakadék" tátong - a középmezőnyt a Saint-Etienne és az Auxerre vezeti egyaránt 16 ponttal. Az Olympique Marseille és az AS Monaco ennél két egységnyivel kevesebbel rendelkezik, pedig mindkét csapat nyerni tudott a hét végén.