Vágólapra másolva!
Hatalmas csatában, a hajrában szerzett két góllal fordította meg az állást, s szerezte meg a győzelmet az Újpest labdarúgócsapata a Ferencváros ellen a Borsodi Liga 8. fordulójának zárómérkőzésén.

Borsodi Liga, 8. forduló
Újpesti FC - Ferencváros 2-1 (0-1)
Szusza Ferenc-stadion
v.: Megyebíró
Újpest: Illyés - Vanczák, Böjte, Vaskó (Freud, a szünetben), Tóth B.- Sándor, Erős, Vituska (Hullám, 65.) - Kőhalmi (Vermes, 76.), Kovács Z., Tóth N.
Ferencváros: Szűcs - Balog, Botis, Laczkó - Tímár - Bognár, Csepregi (Erős, 73.), Lipcsei, Tőzsér - Rósa, Nógrádi (Jovánczai, 20., Bartha, 85.)
gól: Vermes (79.), Kovács Z. (92.), illetve Böjte (30., öngól)
sárga lap: Tóth N. (53.), illetve Balog (26.), Laczkó (32.), Tőzsér (71.)

Vasárnap délelőtt 202. alkalommal csapott össze egymással a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában az Újpest és a Ferencváros csapata, a korábbi összecsapások alkalmával 93 Fradi- és 54 Újpest-siker mellett 54-szer született döntetlen eredmény.

A csata elvileg hazai sikert ígérhetett, az idei teljesítmények alapján az Újpest abszolút esélyesként várhatta a rangadót. A mérkőzés ennem megfelelően is kezdődött, a 7. percben Kovács lépett ki, de az ötösről spiccel ellőtt labdáját a kivetődő Szűcs hárította. A 11. percben megismétlődött a párharc, ezúttal Kovács kapott Pazar labdát, 17 méterről megpróbálta átemelni a kirohanó kapust, akinek karjáról pattant a mezőnybe a labda - Megyebíró játékvezető továbbot intett...

Meglepő volt, hogy a gyors újpesti kontrák szinte mindig megtalálták az előretolt ékként állandóan két-három védő között mozgó Kovácsot, míg a zöldek nem nagyon jutottak el ilyés kapujáig. Ráadásul folytatódott a vendégek sérüléssorozata, a bicegő Nógrádi helyett Jovánczai lépett pályára a 20. percben.

A 31. percben váratlanul vezetést szerzett a Ferencváros. Botis a saját térfeléről ívelte fel a jobbszélen meginduló Jovánczai elé, aki belsővel egyből Lipcsei elé passzolt. A Ferencváros középpályása fejjel megtolta a labdát, betört a 16-oson belülre, majd okosan középre adott, az érkező Rósa éppen csak beleért a labdába, amely végül a becsúszó Böjte lábáról csorgott saját kapujába (0-1).

A 39. percben hatalmas hazai lehetőség maradt ki. Egy újabb veszélyes kontrából Sándor György lépett ki teljesen egyedül, középen hiába sprintelt Kovács, a középpályás gyatrán keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt. A hosszabbítás végén még Vituska tesztelt Szűcsöt, de ballábas lövését elédőlve védte a Fradi hálóőre

A második félidőt Rósa félpályás emelése vezette be, a labda majdnem megtréfálta Illyés kapust, s a lécen csattant. Válaszul az újpestiek hagytak ki hatalmas helyzetet Freud révén.

A betömörülő vendégcsapattal nem tudott mit kezdeni a az Újpest, a játékvezető is meg-megszakította a játékot szabadrúgások miatt, reklamáltak is az elégedetlen edzők. Mészöly Géza csereberélt is, érkezett az élete első NB I-es meccsét játszó Hullám, majd Vermes, s végül utóbbi nyerőembernek bizonyult.

A 79. percben egy jobboldali szabadrúgást Botis röviden fejelt le, Vermes pedig félfordulattal a bal felső sarokba bombázott (1-1). Felélénkült az Újpest, pillanatokkal később Kovács dönthette volna el a 3 pont sorsát, de hiába lépett ki egyedül, s húzta el Szűcs mellett a labdát, végül az oldalhálót találta el.
Ami nem jött össze a rendes játékidőben, a ráadás első percében igen: Kovács kapott remek labdát Freudtól, majd a kivetődő Szűcs felett okosan a bal alsó sarokba emelt (2-1).

A Ferencváros hiába játszott jól, a második félidőben annyira ráült az eredményre, hogy a lelkes hazaiak kicsikarták a sikert.

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: "Nem egyenlő feltételek mellett veszítettük el a mérkőzést."

Mészöly Géza, az Újpest trénere: "Csodálatos győzelmet szereztünk. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, a másodikban aztán minden összejött. Nagyon szép délelőtt volt a mai."