Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége lezárta azt a belső vizsgálatot, melyet a Ferencváros elleni vasárnapi bajnoki mérkőzést követő botrányos jelenetek kapcsán indított el, s amint az a klub közleményéből kiderül, érdemi megállapításokig nem jutott.

A 2-1-es hazai sikerrel végződött találkozó után Szűcs Lajos, a vendégek kapusa - aki korábban a lila-fehéreknél is szerepelt - azt állította, hogy egy zsebkéssel próbálták megdobni őt az újpesti szurkolók.

"A késes jelenet ügyében megállapítottuk, hogy Szűcs Lajos - aki egyébként a lefújást megelőző pillanatokban saját szurkoló tábora oldalán tartózkodott - kezében egy nyitott zsebkéssel, magából kikelve rohant a játékoskijáró felé, és nyomdafestéket nem tűrő stílusban kiabált" - olvasható a klub honlapján. Az összegzésből kiderül, hogy egy biztonsági ember "ezt észlelte, s feladatát ellátva elvette a kapustól a szúróeszközt".

Az újpesti vizsgálat - a biztonsági szolgálat és a rendőrség munkatársaival történt konzultáció, a mérkőzésről készült felvételek megtekintése, illetve a médiában megjelent hírek, képek elemzése alapján - sem tudta kideríteni, hogy a kés hogyan került Szűcshöz.

A közlemény szerint "Szűcs Lajos már a mérkőzés megkezdése előtt is a sportszerűség látszatára sem adva igyekezte provokálni a hazai csapat szurkolóit a bemelegítésnél használt pólójával". A ferencvárosi kapus "Antiviola 100 százalék" feliratú mezt viselt a találkozó előtt.

Az összecsapás botránykrónikájához tartozik, hogy a vendégöltözőben kár keletkezett. A hazaiak úgy vélik, ezt a ferencvárosiak okozták, Tepszics Ignác, a zöld-fehérek sportigazgatója viszont, aki saját bevallása szerint utolsóként hagyta el a helységet, visszautasította a feltételezést.