Vágólapra másolva!
Nagy csatában, Emre szabadrúgásgóljával nyert 3-2-re a Newcastle labdarúgócsapata a Sunderland ellen a Premier League 10. fordulójának vasárnapi nyitómérkőzésén. A sérüléssel bajlódó Gera Zoltánt nélkülöző WBA kikapott Boltonban, a Middlesbrough a West Ham United vendégeként szenvedett vereséget, míg némi meglepetésre az eddig százszázalékos Chelsea pontokat veszített a még mindig sereghajtó Everton otthonában.

Komoly hiányzókkal vágott neki a Newcastle United labdarúgócsapata a Premier League 10. fordulójának. A Sunderland elleni összecsapáson olyan ászok nem játszhattak, mint a Madridból visszatérő Michael Owen, aki egy edzőmérkőzésen szenvedett sérülést, de nem játszhatott Lee Bowyer, Kieron Dyer és Albert Luque sem.

A csapatban éppen Owen helyén kezdett Shola Ameobi, aki alaposan meghálálta a bizalmat. A csatár először a 34. percben vette be fejjel Davis kapuját, majd Lawrence egyenlítő találatát követően két perccel ismét fejesből szerzett vezetést. A félidőt Elliott egyenlítő találata zárta. A második játékrészben a győztes gólt a török Emre vágta a vendégek kapujába, a középpályás a 62. percben 25 méteres szabadrúgásból volt eredményes.

"Azt már eddig is tudtam, hogy a Bolton elleni hétvégi bajnokit ki kell hagynom, de most már biztosnak tűnik, hogy a Fulham elleni keddi Ligakupa-találkozón sem léphetek pályára. Nagyon hiányzik már a játék, de nincs mit tennem, mint türelmesen gyakorolni" - nyilatkozta a minap hivatalos honlapján Gera Zoltán, s a WBA a magyar játékos nélkül ezúttal nem tudta megismételni az Arsenal elleni bravúrt. Pedig a birminghamiek a meccs hajrájáig jól tartották magukat, ám a 81. percben Nakata, majd az utolsó pillanatokban Nolan volt eredményes.

A West Ham United a veterán Sheringham találatával szerzett vezetést a Boro ellen, Riggott öngólját - amellyel 2-0-ra módosult az állás - követően pedig már csak szépíteni tudtak a vendégek.

A forduló meglepetését az idén harmatgyenge Everton okozta, a tavalyi negyedik liverpooli gárda ugyanis pontot lopott az idén - eddig - verhetetlennek bizonyuló Chelsea-től. James Beattie 11-esből szerzett vezetést a hazaiaknak, amelyet a második félidőben Frank Lampard egalizált. A pontosztozkodás után egyik gárda sem mozdult el a tabellán: a londoni Kékek élen maradtak (előnyük jelentős), a hasonló színű mezben szereplő Everton pedig továbbra is hajtja a Premiership seregét.

Premier League, 10. forduló:
Newcastle United - Sunderland 3-2 (2-2)
gól:
Ameobi (34., 37.), Emre (63.), illetve Lawrence (35.), Elliott (41.)

Bolton Wanderers - West Bromwich Albion 2-0 (0-0)
gól:
Nakata (81.), Nolan (90.)

West Ham United - Middlesbrough 2-1 (0-0)
gól:
Sheringham (66.), Riggott (74., öngól), illetve Queudrue (87.)

Everton - Chelsea 1-1 (1-0)
gól:
Beattie (36., 11-esből), illetve Lampard (50.)