Vágólapra másolva!
A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését Milánóban játsszák, ahol a helyi vörös-feketék a Juventust fogadják. A torinóiak új rekordot felállítva kilencből kilencszer nyertek, és öt ponttal vezetik a tabellát a Milan előtt, amely nem szeretné, ha megismétlődne a tavaszi végeredmény, amikor a Zebrák 1-0-s győzelemmel távoztak a San Siróból. Angliában londoni derbire kerül sor a Tottenham és az Arsenal között, az Ágyúsoknál várhatóan hiányzik majd Thierry Henry. A Bundesligában a Schalke a hétközi, Frankfurt elleni 6-0-s kupakatasztrófát Hamburgban feledtetné, Spanyolországban pedig a hullámvölgyben lévő Real Madrid a szintén gyengélkedő Betis ellen lépne újra a győzelmi ösvényre.

Az olasz labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában rendezik meg az AC Milan-Juventus szuperrangadót. A két csapat már a rajt után meglépett a mezőnytől, ám míg a milánóiak itt-ott elhullajtottak néhány pontot, addig a torinói együttes új rekordot jelentő kilenc diadallal kezdte a szezont, így ötpontos előnnyel várja a derbit.

A hazaiak nagy hiányzója Andrij Sevcsenko lehet, aki még a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett bokasérülést, de Jaap Stam szereplése is kérdéses, ennek ellenére mindketten bekerültek a keretbe. Alessandro Nesta ismét harcra kész, és várhatóan visszatér a védelembe.

Ha Sevcsenko kimarad, akkor a Milan nagy valószínűséggel a Gilardino, Inzaghi duóval rohamozza majd a Juventus kapuját, amelyet Chimenti fog védeni, mivel a Buffon pótlásárá - éppen a Milantól - érkezett Abbiati sérült. Jó hír viszont a torinói drukkerek számára, hogy Patrick Vieira felépült, és ott lesz a középpályán.

"Kifejezetten ideális pozícióból várjuk a derbit, hiszen öt pont az előnyünk, persze a nyolc még szebb lenne" - nyilatkozta Fabio Capello, a Juventus edzője a meccs felvezetéseként. "Nekik fontosabb ez az összecsapás, miután ők üldöznek bennünket, de ez korántsem jelenti azt, hogy motiválatlanul érkeznénk Milánóba."

Az AC Milannál az ukrán támadó hiányában elöl nagy feladat hárulhat majd a nyáron a Parmától érkezett Alberto Gilardinóra, aki szerdán két góllal segítette csapatát győzelemhez az Empoli otthonában, s már öt gólnál jár a bajnokságban, de a San Siróban még nem tudott eredményes lenni. "Remélem szombaton megtöröm ezt a rossz szériát, de igazából nem ez a fontos, hanem a győzelem" - mondta a válogatott játékos.

Szintén érdekes mérkőzésnek ígérkezik az Internazionale Sampdoria elleni idegenbeli fellépése, hiszen két olyan csapat feszül majd egymásnak, amelyek egyaránt feledtetni akarják hétközi botlásukat. A genovaiak a Juventus pályáján kaptak ki 2-0-ra, míg az Inter saját stadionjában szenvedett meglepő, 3-2-es vereséget az AS Romától szerdán. A vendégek esélyeit mindenesetre nem növeli, hogy a vezetőedző Roberto Mancini és az irányító Juan Sebastian Verón is csak a lelátóról figyelheti majd a mérkőzést eltiltás miatt.

[origo] / (MTI)