Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint napokon belül menesztik Miguel Angel Lotinát, a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában utolsó előtti helyen álló Espanyol vezetőedzőjét. A csapat az elmúlt hét fordulóban csupán két pontot szerzett, s vasárnap 2-0-ra kikapott az Osasuna otthonában.

A 47 éves szakvezető az előző idény elején vette át a gárdát, amellyel az UEFA Kupa-szereplést érő ötödik helyen zárt. Az Espanyol a nemzetközi sorozat csoportkörének első felvonásán, október 20-án 1-0-ra nyert az orosz Lokomotiv Moszkva vendégeként.

"Jelenleg még Lotina az edzőnk, a klubvezetés, amely fontos döntésekre jogosult csak szerdán ül össze" - nyilatkozta a spanyol Marca című napilapnak Jose Luis Morlanes klubigazgató.

A lap szerint a francia Luis Fernandez és az argentin Marcelo Bielsa mellett (mindketten dolgoztak korábban a klubnál) az egykori Deportivo-mestert, Javier Iruretát tartja esélyesnek a posztra.

A DiarioSport úgy tudja, az Alavés korábbi sikeredzője, José Manuel Esnal (művésznevén: Mané), Claudio Ranieri vagy Vicente del Bosque neve is szóba jöhet.

A tíz forduló alatt nyolc pontot gyűjtő Espanyol a spanyol élvonalban legközelebb szombaton lép pályára, akkor a hatpontos sereghajtó, éppen hétfőn edzőt váltó Athletic Bilbaót fogadja. A vendégeknél José Luis Mendilibar helyett már Javier Clemente ül majd a kispadon.

(MTI) / [origo]