Vágólapra másolva!
Nagy csatában kapott ki az AC Milan labdarúgócsapata Eindhovenben a labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójában, így az utolsó két körben komoly erőket kell mozgósítania az együttesnek a továbbjutás érdekében. Az F csoportban továbbjutott az egyaránt idegenben diadalmaskodó Lyon és Real Madrid, a G csoportban elbukta sevillai meccsét a Chelsea, míg a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht 3-0-s vereséget szenvedett Liverpoolban. A H csoportban vert helyzetből állt fel az Inter, míg a szlovák Artmedia újra pontot lopott a Rangerstől.

PSV Eindhoven - AC Milan 1-0 (1-0)
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Poll (angol)
PSV: Gomes - Ooijer, Alex, Lamey - Afellay (Reiziger, 58.), Simons, Aissati, Cocu - Beasley, Vennegoor Of Hesselink, Farfán (Addo, 85.)
Milan: Dida - Stam, Nesta, Maldini, Kaladze (Serginho, a szünetben) - Seedorf, Pirlo, Gattuso (Jankulovksi, a szünetben) - Kaká - Vieri, Gilardino (Sevcsenko, 74.)
gól: Farfán (12.)
piros lap: Stam (84.)

Két héttel korábban 0-0-s döntetlent játszott egymással a PSV Eindhoven és az AC Milan labdarúgócsapata Milánóban, így az olasz együttes előnye mindössze egy pont maradt a BL csoportkörének féltávjánál.

Nagy esélyt kapott így tehát a holland csapat, győzelem esetén ugyanis átvehette volna a vezetést. A csapatban Guus Hiddink két helyen változtatott, a csatársorban Vennegoor of Hesselink, a középpályán Simons kapott helyet.

A Milanban Cafú helyét Nesta vette át a védelemben, míg a saroksérüléssel bajlódó Sevcsenko csupán a kispadon foglalt helyet, a csatársorban Vieri párja Gilardino lett.

A mérkőzés Vieri lövésével indult (Gomes a helyén volt), mégis a 12,. percben a PSV szerzett vezetést. Egy előrevágott labdát Kalazde a kapunak háttal állva akart hazacsúsztatni, a rövidre sikerült mentésre Farfán csapott le, s úgy lőtt a rövid, bal alsó sarokba, hogy a labda érte a kapufát is (1-0).

Rákapcsolt az Eindhoven, a 22. percben Alex fejesét védte óriási bravúrral Dida. Nem igazán bírt a Milan a szervezett holland középpályával, a legnagyobb helyzetet is annak köszönhette, hogy a 38. percben Gomes kapus ügyetlenkedése révén kétszer is majdnem saját hálójába paskolta a labdát.

A 43. percben Vieri váratlan próbálkozását már magabiztosabban védte Gomes, majd utolsó mozzanatként Cocu kapáslövése zúgott el a jobb kapufa mellett.

A második félidőre két cserét is eszközölt Carlo Ancelotti,. lekapta a pályáról Gattusót és a gólnál nagyot hibázó Kaladzét, helyükre Serginho, illetve Jankulovski érkezett.

A cseh középpályás mindjárt egy távoli lövéssel villant, a másik oldalon Beasley próbálkozása már jobb volt, Dida a jobb alsó sarokból piszkálta szögletre a labdát. Az 56. percben Seedorf megpattanó lövését tolta ki a léc alól Gomes, majd a szöglet után Gilardino elől kellett mentenie.

Az utolsó negyedórára a sérült Sevcsenko is pályára lépett, első labdaérintésre 22 méterről hatalmas szabadrúgást küldött kapura, Gomes pazar vetődéssel tisztázott a jobb felső sarok elől. A hajrában még Stam gyűjtötte be második sárgáját, s jutott a kiállítás sorsára.

Győzelmével a PSV átvette a vezetést csoportjában.

Schalke 04 - Fenerbahce 2-0 (1-0)
Gelsenkirchen, Arena Aufschalke
v.: Medina Cantalejo (spanyol)
Schalke: F. Rost - Rafinha, Bordon, Rodriguez, Krstajic - Hamit Altintop (Sand, 64.), Ernst (Varela, 81.), Poulsen, Kobiasvili - Lincoln - Kuranyi (Bajramovic, 91.)
Fenerbahce: Volkan - Serkan, Fábio, Önder, Ümit Özat - Appiah, Selcuk, Aurélio - Márcio - Tuncay, Anelka
gól: Kuranyi (32.), Sand (91.)
piros lap: Fábio (40.), Aurélio (55.)

Nagy csatában győzött a Schalke, amely még a két csapat teljes látszámánál szerzett vezetést: a 32. percben Lincoln hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kuranyit, aki nem hibázott.

A Fenerbahce a 40. percben fogyatkozott meg, akkor Fábio buktatta Lincolnt, majd a második félidő elején Aurélio is idő előtt mehetett az öltözőbe.

A hosszabbításban a csereként beálló Sand biztosította be a hazaiak sikerét (2-0).