Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerdán Münchenben tárgyalt a Bundesligában sereghajtó 1. FC Nürnberg vezetőivel az esetleges közös munkáról. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint azonban nincs kapitánykérdés.

A frankföldi klub a gyenge eredmények miatt hétfőn menesztette a csapatot eddig irányító Wolfgang Wolfot. Michael A. Roth, az egyesület elnöke kedden úgy nyilatkozott: Matthäust is a lehetséges utódok között tartják számon.

"A Nürnberg új edzőt keres, engem pedig érdekel a feladat, hogy visszatérjek a Bundesligába" - mondta a német sajtónak Matthäus.

Martin Bader, a nürnbergiek klubigazgatója a szerdai megbeszélések után a dpa német hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre nem született megállapodás: "Nem akarok elhamarkodottan nyilatkozni, egy újabb egyeztetésre még mindenképpen szükség van Matthäusszal. Az biztosnak tűnik, hogy a vasárnapi, VfB Stuttgart elleni bajnokinkon nem ő ül majd a kispadunkon."

Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke azt mondta: a szakembernek december 31-ig érvényes a szerződése, s a kapitány sorsáról a szervezet elnöksége dönt következő ülésén, amelyre a tervek szerint november első felében kerül sor.

Bozóky Imre, a szövetség elnöke a Svédország elleni, szeptember 7-ei világbajnoki selejtező után úgy nyilatkozott, hogy szeretne szerződést hosszabbítani Matthäusszal.