Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus egyelőre nem foglalkozik a labdarúgó Bundesliga 18. helyén álló 1. FC Nürnberg ajánlatával. A magyar válogatott szövetségi kapitánya beszélgetett a német klub képviselőivel, de állítása szerint más nem történt.

"A Nürnberg edzőt keres, és az eddigi munkám elismerését jelenti, hogy velem is felvette a kapcsolatot" - mondta Matthäus. "Számomra megtiszteltetés, hogy én is a jelöltek között vagyok. Más azonban nem történt, és addig nem is érdemes komolyan foglalkozni a nürnbergi ajánlattal, amíg nem jelentkezik újra a német klub. A nürnbergiek más trénerekkel is kapcsolatban állnak, azt fogják választani, akivel véleményük szerint a legjobb eredményeket tudják elérni."

A szakember hozzátette: továbbra is Magyarországon képzeli el a jövőjét, ugyanakkor emlékeztetett arra, az év végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról vagy felbontásáról egyelőre nem született döntés. Matthäus egyébként úgy véli, bármikor felbonthatja az MLSZ-szel kötött megállapodást. "A szerződésemben van egy olyan pont, amely lehetővé teszi, hogy bármikor felbontsam a megállapodást, ebben nincs semmi rendkívüli."

A Kicker magazin információi szerint a Nürnberg vezetői pénteken Peter Neururerrel egyeztettek. Neururer legutóbb a VfL Bochum edzője volt. Irányításával a Bochum szerepelt az UEFA-kupában is, az elmúlt szezonban azonban kiesett az első osztályból. A vezetőedző ezután benyújtotta lemondását. A szaklap úgy tudja, hogy a Nürnberg szponzorai Matthäust szeretnék a kispadon látni.