Vágólapra másolva!
Rendkívüli ülést tartott hétfőn az FTC Rt. igazgatósága. A testület értékelte a labdarúgócsapat eddigi szereplését és úgy döntött, hogy a szakmai stábban változtatásokra van szükség. Horváth K. József, a klub sajtófőnöke azt mondta, hogy mivel László Csaba vezetőedzőnek élő szerződése van, napokon belül elkezdődnek vele az egyeztetések a megállapodás felbontásának feltételeiről.

"Nekem a klubból még senki sem szólt, az igazgatóság döntéséről sem értesültem hivatalosan" - jelentette ki a szakember. "Újságíróktól már hallottam, hogy nem számítanak rám az Üllői úton, de azt tartanám tisztességesnek, ha az illetékesek engem is beavatnának az elképzeléseikbe. Amíg nekem nem szól senki, addig az FTC edzőjének tartom magam, és ugyanúgy vezetem az edzéseket, mint eddig."

A zöld-fehérek 11 forduló után két győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel a 12. helyen állnak a Borsodi Ligában. Szombaton az újonc REAC nyert 2-0-ra az Üllői úton, a rákospalotaiaknak ez volt az első idegenbeli győzelmük.

"Amióta véget ért az igazgatósági ülés, folyamatosan interjúkat adtam különböző médiumoknak, természetesen László Csaba is rövidesen értesül a vele kapcsolatos döntésről" - mondta Tepszics Ignác, az FTC Rt. ügyvezetője.

Szintén a zöld-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy hétfő délután Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) elnöke és Furulyás János, az FTC elnöke aláírta az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlan vagyonkezelői jogának értékesítésével kapcsolatos, nyílt pályázatról szóló szerződést.

A megállapodás pontosan rögzíti, hogy a vagyonkezelői jogra pályázóknak, milyen feltételeknek kell megfelelniük. Az NSH arról tájékoztatott, hogy a pályázat kiírása során sértetlen maradt a hivatal célja, mely szerint a törvényesség betartása mellett, az FTC sportszakmai érdekeinek figyelembe vételével, olyan megoldás szülessen, amely megőrzi az egyenlő esélyek sportbéli alapelvét.

Október 28-án, az NSH és az FTC közös sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy az Üllői úti ingatlanok vagyonkezelői jogát nyílt pályázat útján értékesítik.