Vágólapra másolva!
A távozó László Csaba helyett Gellei Imre lett a Ferencváros labdarúgócsapatának új szakvezetője. Az egykori szövetségi kapitány munkáját a továbbiakban ifj. Albert Flórián pályaedzőként, Simon Balla István erőnléti edzőként segíti. Az új stáb megbízatása 2006. június 30-ig szól.

"Az első hívó szóra jöttem, hiszen úgy gondolom, hogyha egy bajban lévő Ferencvárosnál gondolnak rám, nem mondhatok nemet" - mondta Gellei Imre a klub hivatalos honlapján.

"Az elmúlt esztendőkben több fradistával is dolgoztam együtt, így például Lipcsei Péterrel, Szűcs Lajossal, illetve Gyepes Gáborral és Dragóner Attilával is. Örülök, hogy munkámat ifjabb Albert Flórián segíti majd. Edzői pályafutásom során többször is előfordult, hogy pályaedzőim később vezetőedzőkké váltak, bízom benne, hogy egyszer majd Flóri vezetőedzőként is segítheti a Ferencvárost. A futball a győzelemről szól, ezért stábommal illetve a csapattal együtt mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ezt minél többször megvalósítsuk."

Gellei Imre elmondta, edzői munkája során kétszer vett át 12.helyen álló csapatot, és végül a Vasas illetve a ZTE is a hatodik helyen fejezte be a szezont.

Gellei játékosként a Vasútépítő Törekvés, a MÁV TIAC, a H. Szamuely SE, a TFSE és a Fűzfői AK csapataiban szerepelt, edzői pályafutását 27 évesen kezdte. Dolgozott a keszthelyi Haladás, a ZTE, a Rába ETO, a Siófoki Bányász, a Vasas, az MTK, a Siófok és a Zalaegerszeg csapatánál. Utóbbival kétszer megnyerte a terembajnokságot (1984, 1989), a Vasassal egyszer bronzérmes (1999) az NBI -ben.

2001 és 2003 között a magyar válogatott szövetségi kapitányi tisztjét is betöltötte.

Gellei a nyáron vette át egyéves szerződéssel a ciprusi Nea Szalamina szakmai munkájának irányítását, ám hét fordulót követően közös megegyezéssel szerződést bontottak egymással a felek.