Vágólapra másolva!
Róth Antal, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője szerint csapata minden tekintetben méltó ellenfele volt pénteken az Európa-bajnoki címvédő olasz együttesnek. A két csapat első mérkőzése az Eb-selejtező első felvonásában telt ház előtt 1-1-es döntetlennel végződött az Üllői úton.

"Tudtuk, hogy roppant nehéz meccs vár ránk, hiszen fizikálisan és mentálisan remekül felkészült ellenféllel találkozunk" - mondta Róth.

"A találkozó igazolta az előzetes várakozásainkat, hiszen az első perctől óriási csata zajlott a pályán. Büszke vagyok a játékosaimra, akik minden tekintetben állták a harcot, sőt több olyan periódusa is volt a meccsnek, amikor ellenfelünk fölé kerekedtünk, és a győzelem megszerzésére is volt esélyünk. Óriási pluszt jelentett az Üllői úti stadion leírhatatlan hangulata, fantasztikus élmény volt, ahogy a csapat és a közönség egymásra talált."

A szakember hozzátette: senki sem hibáztatja a roppant balszerencsés gólt kapó Fülöp Mártont, a kapussal szemben továbbra is töretlen a bizalom.

"A hiba sajnos benne van a játékban, mindenki követett el néhányat a találkozó során, sajnos Marci esetében ezért góllal kellett fizetnünk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a korábbi meccseken bemutatott bravúrjai nélkül nem jutottunk volna el idáig. A visszavágón is ő áll a kapuban. Eddig mindig a napos oldalon volt, most megismerte az árnyékot, de biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanult a történtekből, és további fejlődése szempontjából rendkívül fontos állomás volt a tegnapi mérkőzés, hiszen a kudarcélmény feldolgozását is meg kell tanulni."

Róth nehéz visszavágóra számít, de nem tartja esélytelennek csapatát. "A játékosok látták, hogy nem rosszabbak az olaszoknál. A visszavágón nem számíthatunk a közönség támogatására, sokkal nehezebb dolgunk lesz, de az elkövetkező napokban azon fáradozunk majd, hogy fizikálisan és mentálisan is megfelelően felkészítsük a fiúkat a második felvonásra. Egyelőre mindenki nagyon fáradt, ami érthető is."

A szakvezető elmondta, hogy a pénteki mérkőzésen Sándor György rúgást kapott a térdére, az ő játéka egyelőre kérdéses, Máté Péter pedig sárga lapok miatt biztosan nem léphet pályára. Lejárt viszont Vaskó Tamás eltiltása, így rá lehet számítani. Az Eb-selejtező rájátszásának visszavágóját kedden 21 órakor rendezik Fermóban.