Vágólapra másolva!
Jövő szeptembertől három éven át újra a Magyar Televízióban lesznek láthatók a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb mérkőzései, ugyanis a közszolgálati médium nyerte el az úgynevezett 1-es csomagot, ami azt jelenti, hogy minden BL-héten az övé lesz az első választás, tehát az általa legvonzóbbnak ítélt meccs és a szezonvégi döntő közvetítési joga. Ugyanakkor a mérkőzések többsége továbbra is az eddigi jogtulajdonos Viasat3-on lesz látható. 

Csütörtökön dőlt el, hogy a közszolgálati médium nyerte el az úgynevezett 1-es csomagot, ami azt jelenti, hogy minden BL-héten az övé lesz az első választás, illetve a döntő közvetítési joga.

A Viasat3 pénteken tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 2-es és a 3-as csomagot megszerezte, így a következő periódusban az idényenkénti 125-ből 112 mérkőzés továbbra is náluk lesz látható. Ezen felül az élő mérkőzéseket követő valamennyi összefoglaló magyarországi bemutatási joga is a Viasat3-at illeti.

"Gratulálok az MTV-nek az 1-es csomag elnyeréséhez, az általuk támasztott feltételekkel egy kereskedelmi csatornának lehetetlen volt versenyezni. Mindent összevetve a Viasat3 örül a pályázat végeredményének, hiszen számunkra kedvezőbb feltételek mellett megtarthatjuk a sorozat mérkőzéseinek 90 százalékát" - mondta Kocsis Attila, a csatorna vezérigazgatója.

A Magyarországon sugárzott BL-közvetítésekre a csatornának kizárólagos szerződése van Hajdú B. István kommentátorral. A jövőre nézve mindkét fél megerősítette, hogy folytatni kívánja az együttműködést. Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője csütörtökön jelezte ő is Hajdú B.-t szeretné felkérni a mérkőzések tolmácsolására.

A találkozók elosztásának elveit, illetve a lehetséges együttműködést illetően egyelőre nem foglaltak állást az érintettek. A Viasat3 ugyanakkor arról adott tájékoztatást, hogy akár a közszolgálati tévén futó meccsel egy időben is sugározhat élőben egy másik összecsapást.