Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd idegenben 3-1-re legyőzte a Rákospalotai EAC együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 12. fordulójának nyitómérkőzésén. A bajnok Debrecen hazai pályán verte 3-1-re a Sopront, az Újpest otthon oktatta a Kaposvárt (4-1), az MTK meggyőző játékkal nyert Győrött (1-3). A Ferencváros - kispadján Gellei Imrével - gól nélküli döntetlent ért el Pécsett.

Borsodi Liga, 12. forduló
Rákospalotai EAC - Budapest Honvéd 1-3 (1-1)
Budai II. László Stadion, 1000 néző
vezette: Vad II.
REAC: Farkas B. - Horváth G., Nagy I G., Horváth T. (Szirtesi, 81.), Dinka (Németh T., 49.) - Somorjai, Kapcsos, Török - Nyerges, Torma (Nagy II. G., 80), Csopaki
Honvéd: Tóth I. - Takács Z., Baranyai, Kovács N., Dancs - Miro, Schultz (Dobos, a szünetben), Genito, Csobánki (Tőkés, 63.), Kovács Z. - Alves (Menczel, 77.)
gól: Nyerges (16. - 11-esből), illetve Alves (25. - 11-esből), Miro (48.), Dobos (76.)
sárga lap: Somorjai (51.), Torma (68.), illetve Kovács N. (15.), Kovács Z. (62.)

15-16. perc: Csopaki remek ütemben tolta meg a labdát a 16-oson belül, ahol Kovács Norbert jól "hallhatóan" buktatta, így következhetett a büntető, amelyet Nyerges a jobbra vetődő Tóth Iván mellett középre helyezett (1-0).

24-25. perc: egy hatalmas kavarodás közepette a hazaiak egyik védője kézzel ért a labdába, amiért Vad II. játékvezető ismét 11-est adott. Alex Alves állt a labda mögé, és Farkas Balázs hóna alatt hatalmas szerencsével a kapu bal oldalába passzolt (1-1).

45. perc: Miro élesen adta középre a labdát a jobb oldalról, Schultz csúsztatott, de a játékszer a jobb oldali kapufán csattant.

48. perc: Takács remekül adott be a bal oldalról, és a hosszú oldalon érkező Miro könnyedén bólintott a rövid sarokba (1-2).

66. perc: Török nagyszerűen cselezte be magát az ötösre, majd lövése már Tóth mellett is elment, de Takács a gólvonalról a felső léc segítségével mentett.

76. perc: a csereként beállt Dobos indult meg a felezővonaltól, majd egészen a kapuig szólózott, és 12 méterről a jobb sarokba lőtt (1-3).

Mindkét csapat támadó felfogásban kezdte a találkozót, így az első húsz percben számos helyzetet láthatott a közönség. A két gólt követően érthetetlen módon száznyolcvanfokos fordulatot vett az összecsapás, és unalmas játék folyt a szünetig.

A fordulást követően Aldo Dolcetti legénysége hamar megszerezte a vezetést, innentől kezdve pedig kedvenc kontrajátékát alkalmazhatta. Ebben a "műfajban" rendkívül érettnek bizonyultak a vendéglabdarúgók, akik végül magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.