Vágólapra másolva!
Szerdán öt együttes juthat a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ugyanakkor az idén döntős AC Milan könnyen a kiesés szélére sodródhat, ha vereséget szenved a Fenerbahce vendégeként.

Az E csoportban a PSV Eindhoven kvalifikálhatja magát a sorozat következő szakaszába, ehhez "mindössze" győznie kell a Schalke 04 otthonában. A Milan viszont nagyon komoly bajba kerülhet, hiszen jelenleg csak harmadik helyen áll, ráadásul Törökországba látogat, ahol a győzelem korántsem ígérkezik könnyű feladatnak, főleg azt figyelembe véve, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző nem számíthat két klasszis védőjére, a brazil Cafúra és a holland Jaap Stamra.

Döntetlen esetén az olaszok saját kezükben veszik sorsukat, hiszen maximum hárompontos hátrányba kerülnek a német gárdával szemben - míg a Fenerbahcét maguk mögött tartják -, az utolsó körben pedig éppen a Schalkét fogadják, s a siker továbbjutást érne számukra a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően. Azonban az esetleges szerdai vereséggel a Milannak nem elég nyerni két hét múlva a San Siróban, akkor már a PSV segítségére is szüksége lesz.

Az olasz klub egyébként megérkezésekor komoly meglepetésben részesült, ugyanis a török klub illetékesei az isztambuli repülőtéren virágokat adtak át a labdarúgóknak. A házigazda képviselői elmondták, mindent megtesznek a török futball hírnevének helyreállításáért. A múlt szerdai Törökország-Svájc világbajnoki pótselejtező botrányos körülmények között ért véget, a hazai együttes kiesése miatt csalódott játékosok és biztonsági őrök az öltözőfolyosón megtámadták és bántalmazták a továbbjutó svájci csapat tagjait.

A szerdai BL-mérkőzést ugyanabban a stadionban rendezik, ahol a botrányos jelenetek lejátszódtak. Az atrocitásoktól tartó milánóiak az európai szövetséghez (UEFA) fordultak segítségért. Az UEFA a szerdai meccsre külön biztonsági szakértőt küld, akinek az a feladata, hogy valamennyi előírást a legapróbb részletig betartasson a házigazdákkal.

Az F jelű kvartettben a lényegi kérdés már eldőlt, azaz az Olympique Lyon és a Real Madrid folytathatja szereplését a BL-ben, ugyanakkor mégis komoly tétje lesz a két gárda spanyolországi összecsapásának, ami könnyen az utolsó találkozója lehet Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőnek a hazaiak kispadján, ha csapata nem gyűjti be a három pontot. A másik mérkőzésen a Rosenborgnak otthon elég egy pontot szereznie az Olimpiakosz ellen, hogy a tavasszal az UEFA Kupában folytassa.

A G csoportban a címvédő Liverpool számára a döntetlen a továbbjutás kiharcolását jelentené hazai pályán a Real Betis ellen, míg a Chelsea-nek ehhez nyernie kell az Anderlecht - Juhász Roland együttese - vendégeként, de csak akkor érezheti magát páholyban, ha sevillaiak nem győznek Liverpoolban.

Az utolsó négyesben az Internazionale igen kedvező helyzetben van, hiszen elég egy pontot szereznie a San Siróban az idény meglepetéscsapata, az Artmedia Bratislava ellen. A Glasgow Rangers is bebiztosíthatja továbbjutását, ehhez nyernie kell a tavalyi győztes FC Porto otthonában, és szüksége van a milánóiak sikerére is.